Emekli maaşı alan kişiler için bayram ikramiyesi oldukça önemli. Ramazan ve Kurbank bayramlarında verilecek ikramiyeler ile ilgili haber bekliyorlar. 2023 yılındaki dini bayramlar öncesinde ödenecek olan bayram ikramiyeleri ile ilgili gelişmeler yaşanıyor. 2023 yılında yapılan emekli zamları, emeklileri çok memnun etmese de verilecek olan ikramiyeler, bayram için umut oluyor. Emekliler bilindiği gibi, Ocak ayında %30 zam almıştı. Emekli maaşlarının enflasyonun altında kaldığını düşünen emekliler, ek ara zam ile birlikte, emekli bayram ikramiyelerinin ne olacağını merak etmektedir. 

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Ramazan bayramı yaklaşırken, emekliler için bayram ikramiyelerinin de ne olacağı konuşulmaktadır. Devlet destekli ve geri ödemesiz olarak, emeklilere verilen bu ikramiyeler, ne zaman belli olacak araştırılmaya devam ediliyor. Yapılan son açıklamalar sonrasında, mecliste de görüşülen, bayram ikramiyelerinde, artış yaşacak. 

Emekli maaşı alan herkesin faydalanacağı, bayram ikramiyeleri, bayramdan 1 hafta önce yatacak. Yapılacak olan yeni düzenleme sonrasında, Ramazan bayramı öncesinde 2500 TL, Kurban bayramı öncesinde de 2500 TL olarak, 2023 bayram ikramiyeleri ayarlanacak. 5000 TL'ye kadar 2023 bayram ikramiyesi emekliler almış olacaklardır.

Herhangi bir başvuru yapmanıza da gerek kalmadan, bayram ikramiyesini, maaş aldığınız bankadan alacaksınız. Bayramdan önce açıklanacak olan tarih ile birlikte, emeklilere bu paranın yatacağı konuşuluyor. 

Mecliste konuşulan bu konu haricinde, seçimden önce emeklilere bir ek zam daha yapılacağı çalışması olduğunun bilgiside geldi. Emekli olan kişiler, bu haberleri yakından takip ediyor. Gelişmeler açıklandıkça, sitemizde sizlere sunacağız.