Küçüklere karşı cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Ghislaine Maxwell'in savunma ekibi, gözden düşmüş finansör Jeffrey Epstein'ın eski asistanı olan ilk tanığını çağırdı.

55 yaşındaki Cimberly Espinosa, Perşembe günü New York City'deki bir federal mahkemede, 1996 yılında Epstein'ın şirketine hukuk asistanı olarak işe alındığını ifade etti. Daha sonra, Kasım 1996'dan 2002'ye kadar Maxwell'in yönetici asistanı olarak çalışmak üzere rol değiştirdiğini söyledi.

“Hemen hemen her gün birlikteydik” dedi.

Maxwell'in avukatı Christian Everdell tarafından sorgulanan Espinosa, Epstein ve Maxwell'in resepsiyonist veya yönetici asistanı olan birkaç kadınla birlikte çalıştığını söyledi.

Espinosa, Maxwell'in talepkar bir patron olduğunu ancak ondan çok şey öğrendiğini söyledi.

Espinosa, "Ghislaine'e çok saygı duydum. "Ona çok baktım."

Yüksek profilli dava 29 Kasım'da başladığından beri jüri, Maxwell'in 1994 ve 2004 yılları arasında Epstein tarafından taciz edildiği için onları gençken tımar ettiğini söyleyen dört kadının ifadesini dinledi.

Maxwell, güvenilir bir çalışan olmadan önce bir zamanlar Epstein'ın kız arkadaşıydı.

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!

59 yaşındaki Maxwell, sekiz adet seks ticareti ve diğer suçlardan suçsuz olduğunu iddia etti. Avukatları, merhum finansörün öldüğü için iddia edilen davranışından dolayı günah keçisi ilan edildiğini savunuyor.

Epstein, 2019'da Manhattan'daki bir hapishane hücresinde cinsel istismar suçlamasıyla yargılanmayı beklerken intihar ederek öldü.

Maxwell'in avukatları, Epstein mülküne karşı hukuk davalarından kadınlara ödeme yapmak isteyen avukatların emriyle suçlayanların katılımını abarttığını göstermeye çalıştılar.

Savunma, kadınların Epstein'ın mülkü tarafından yönetilen bir mağdur tazminat fonu için talepte bulunmalarına yardımcı olan avukatlardan tanıklık istiyor. Maxwell'in avukatları, kadınların savcılarla işbirliği yaptığını çünkü bunun hukuk davalarına fayda sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Savunma ekibi, muhtemelen, kadınların anılarının yıllar içinde solduğunu iddia ederek, onu suçlayanların güvenilirliğini baltalamaya çalışmaya devam edecek gibi görünüyor.

İnsanların anılarının zamanla nasıl bozulabileceğini araştıran psikolog Elizabeth Loftus'u bilirkişi olarak çağırmayı planlıyorlar.

Hükümetin davası sadece iki hafta sürdü ve savunma davası sadece iki gün sürebilirdi. Her iki taraf da tanık listelerini nedenini açıklamadan düzene soktu ve duruşmanın altı haftalık orijinal bir tahminin çok altında bitmesine neden oldu. Savcılık, Cuma günü davaya ara verdi.