Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

Kredi notu, bankacılık sektöründe tüketicinin ödeme performansını gösteren önemli bir kriterdir. Bankalara olan mevcut borçların kapatılması, düzenli ödeme yapılması, sık sık kredi kullanımının gerçekleştirilmemesi veya başkalarına kefil olunmaması gibi adımlar kredi notunun yükseltilmesinde etkilidir. Peki kredi notunuz düşükse nasıl yükseltilir? Düşük kredi notu için kredi veren banka var mı? sorularının yanıtları haberimizde!

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notu düşük olan kişiler için bankadan kredi kullanabilmek çok zorlu veya olanaksız olabiliyor. Günümüzde kredi notunu yükseltebilmek için yapılması gereken ilk şey, tabii ki bankalara olan mevcut borçların kapatılmasıdır. Ayrıca uzmanlar, kredi kullanımının sık sık gerçekleştirilmemesini veya başkalarına kefil olunmamasını da tavsiye etmektedir. Çünkü her kredi kullanımında veya kredi kullanımına kefil olunduğunda da kredibilite düşüşünün yaşandığı belirtiliyor.

Kredi notunu yükseltebilmek için düşük limitli kredi veya kredi kartı da değerlendirilebilir. Düşük limitli kredi ve kredi kartları kullanılarak, minimum 6 ay boyunca düzenli ödeme yapılması öneriliyor. Böylelikle kredi notunun yükseltilebilmesi mümkün oluyor. Bununla birlikte banka hesaplarında para giriş ve çıkışları için hareketlilik sağlanması da uzman ekonomistlerin önerileri arasında yer alıyor.

Düşük Kredi Notu Olanlar için Kredi Veren Bankalar

Kredi notu düşük olan kişiler için kredi veren bazı bankalar bulunuyor. Kamu bankası Vakıfbank, kredi notu düşük olanlara 12 aydır sigortalı olarak çalışması koşuluyla 50.000 TL’ye kadar tam 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi sunmaktadır. Ayrıca Vakıfbank'ın ipotekli ihtiyaç kredisi kampanyası da bulunuyor. Bu kampanya sayesinde üzerinize kayıtlı bir gayrimenkul bulunuyorsa, düşük kredi notuna rağmen ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.