Haber24 Son dakika haberleri... Kredi kartlarında nakit avans çekimiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası, bankalara gönderdiği bir yazıyla nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartının kaldırıldığını duyurdu.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Kredi kartlarından nakit avans çekimiyle ilgili olarak atılan yeni bir adım, Merkez Bankası tarafından bugün bankalara gönderilen bir talimatla gerçekleşti. Talimatla birlikte bireysel ve kurumsal kredi kartı kullanımlarında herhangi bir sınırlama olmadığı belirtildi. Kredi kartlarında uygulanan makro ihtiyati tedbir kaldırıldı ve nakit avans çekiminde menkul kıymet tesisi şartı da ortadan kalktı.

Merkez Bankası'nın açıklamasında, "Kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde herhangi bir sınırlama uygulanmayacak" ifadelerine yer verildi.

Önceden Yaşanan Gelişmeler Önceden Merkez Bankası, nakit avans düzenlemesiyle ilgili bankalara bir uygulama talimatı göndermiş ve bu doğrultuda nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15.000 TL'ye kadar olan kısım menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyeceğini belirtmişti.

Nakit avans ve kuyum harcamalarında 15.000 TL'lik istisna için kart limitinin 50.000 TL'nin üzerinde olması gerekliliği getirilmişti.

Yukarıda verilen gelişmeler doğrultusunda kredi kartlarından nakit avans çekimiyle ilgili yapılan düzenlemeyle birlikte daha önceki kısıtlamalar ortadan kalkmış ve kullanıcılar, kredi kartlarını daha özgürce nakit ihtiyaçları için kullanabilecekler.

Başlıca bankalar, müşterilerine bu yeni düzenleme doğrultusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacaklar ve kredi kartı sahiplerine nakit avans çekimiyle ilgili detayları sunacaklardır.

Editör: Vural Pars