Geri sayım Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçim sonuçları için devam ediyor ve vatandaşlar sandık başında yer alıyor. 14 Mayıs Pazar günü 28 dönem milletvekilleri ve cumhurbaşkanı seçimleri için vatandaş sandık başında yer aldı. Peki Karabük ilinde partilerin milletvekili oy oranları nasıl ve kim önde? Sizler için haberimizin devamında 14 Mayıs 2023 Karabük seçim sonuçlarını ve konu hakkında merak edilen detayları yazdık.

Seçim sonuçları Karabük'te gündemde yer aldı ve tüm Türkiye sandıklardan çıkacak olan sonucu merak etti. Vatandaşlar 28. Dönem Milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı seçmek üzere sandık başına giderek oy kullanmaya devam etti ve sandık başında yer aldı. Vatandaşlar oy kullanma işleminin tamamlanması ile birlikte sonuçların ne olacağını merak etti. Gözler 2023 seçim sonuçlarına doğru çevrilirken Karabük'te kimin önünde olduğu ve partilerin milletvekili oy oranlarının nasıl olduğu araştırıldı. 14 Mayıs 2023 Karabük seçimi sonuçları ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Konut Sigortası Nedir? Neleri Kapsar? Konut Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?

Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından alınan kararlara göre saat 18.00'e kadar basın yayın organlarında seçimler ve seçim sonuçlarına ilişkin yorum yapılması ve haber tahmininin yasak olacağı bilgisi anlaşıldı. Yüksek Seçim Kurulu YSK tarafından saat 18.00 ile 21:00 arasında ise seçimle ilgili verilecek tebliğ ve haberlerin yayınlanabileceği bilgisine ulaşıldı. Diğer taraftan saat 21.00'den sonra tüm yayınların serbest olacağı açıklanırken Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu saatin daha erkene alınabileceği de ifade edildi. Karabük Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve il genelinde partilerin oy oranları YSK'nın yayın yasağı kararının kalkması ile beraber netlik kazanacaktır. Saat 17.00'de seçimlerde oy kullanma işlemleri sona erecek ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre saat 18.00'e kadar seçimler ve seçim sonuçlarını ilişkin haber tahmini ve yorumlar basın yayın organlarında yasak olacak.

Editör: Ecehan Acar