Son dakika haberine göre, yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisine toplu zam müjdesi sabah saatlerinde geldi. Kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi zammıyla ilgili açıklamalar yapıldıktan sonra, gözler memur ve emekli zamlarının oranlarına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında enflasyon farkı ve refah payına dayalı hazırlıkların olduğunu belirtti ve memur ve emekli zamları için olumlu bir senaryo şekillenmeye başladı. SGK Uzmanı Ali Duman, "Normalin üstünde bir refah payı artışı" olacağını ifade ederek detayları açıkladı. Bu gelişmeler, memur ve emekli kesimleri arasında büyük bir merak konusu haline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin zam oranlarıyla ilgili beklenen açıklamayı yaparken, Toplu İş Sözleşmesi kapsamında 700 bin kamu işçisi için yüzde 45 zam oranı duyuruldu ve en düşük maaşlar 15 bin TL seviyesine yükseltildi. Ayrıca, enflasyonun yanında ek zamlar da yapıldığı belirtildi. Bu açıklamalar, kamu işçileri için önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kamu işçileri, yeni zam oranlarıyla birlikte zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını merakla bekliyor. Sözleşmelerinin bitiş tarihini takip eden ayda, yeni zamlı maaşlar hesaplarına yatırılacak.

Yaklaşık 3,5 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisi için Temmuz 2023 zam oranı da aydınlanmış oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, yeni düzenlemelerle tüm vatandaşların gelirini artırarak refah seviyelerini yükselteceklerini vurguladı. Kamu işçileri, zam oranlarına ilişkin bu mesajlarla umutlanmış durumdadır.

Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor

Memurlara yüzde 10 toplu sözleşme zamı seçeneği masada yer alıyor. Yüzde 45 zam oranı, memur ve emekliler arasındaki beklentiyi artırdı. Refah payı artışı, emekliler ve memurlar için önemli bir konu olurken, Temmuz 2023 döneminde memurlar için yüzde 6 düzeyinde kalan toplu sözleşme zamının iyileştirilmesi önemli bir formül olarak devam edecek.

Editör: Vural Pars