Türkiye'de gerçekleşecek seçimler sonrasında doların durumu merak ediliyor. Finans dünyasının önde gelen şirketlerinden JP Morgan, doların seçim sonrasında nasıl hareket edeceği konusunda iki farklı senaryo üzerinde durdu.

JP Morgan'ın tahminlerine göre, güçlü bir ortodoks para politikası uygulandığı takdirde, dolar/TL kuru seçim sonrasında 8,25 seviyesine gerileyecek. Ancak, ılımlı bir para politikası uygulanması durumunda dolar kuru 10,50 seviyesine kadar yükselebilir.

Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı

Dolar kuru son zamanların en yüksek seviyelerine tırmandı ve Kapalıçarşı'da 20 lira 50 kuruşu geçti. Bu yükseliş, Türk lirasının son dönemdeki değer kaybına işaret ediyor.

JP Morgan, Türkiye için CEEMEA hisse senedi dağılım raporlarında nötr olduğunu açıkladı ve yatırımcılar için ana yatırım yapılacak yurt içi bankacılık ve Koç Holding gibi şirketlere işaret etti. Geçen ay yayınlanan raporda seçim sonrasında ortodoks politikalara dönülse bile TL'de değer kaybı olacağı öngörülürken, seçim sonrası tahmininde ise ılımlı ortodoks politikalara geçilmesi durumunda doların 30 lira, güçlü ortodoks politikalara geçilmesi durumunda ise 25 lira olabileceği belirtildi. Şu sıralar ise dolar kuru 19 lira 47 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Türk ekonomisinin geleceği hakkında belirsizliklerin devam ettiği şu dönemde, yatırımcılar ve piyasa takipçileri JP Morgan'ın tahminlerini yakından izlemeye devam edecekler. Seçim sonrası ortaya çıkacak sonuçlar, doların geleceği üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

Editör: Vural Pars