Araç fiyatları sürekli bir yükseliş trendi içerisinde ilerliyor. Hem ikinci el hem de sıfır otomobillerin fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Araba almak isteyen vatandaşları üzecek bir haber geldi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde araç fiyatlarında sürekli bir artış yaşanıyor. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, otomotiv sektöründe fiyatların son bir aydır sürekli olarak yükseldiğini belirtti.

Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı Dacia Duster Fiyatlarda İndirim Yaptı

Ertemel, "Ocak-Mayıs döneminde fiyatların %50 oranında yükseldiğini söyleyebiliriz" dedi ve seçim sonrasında otomobilin hala cazip bir yatırım aracı olması durumunda fiyatların ve satış adetlerinin artmaya devam edeceğini ifade etti.

Fiyatlar Sürekli Yükseliyor İMAS Başkanı, yüksek fiyatlı araçlara talebin azaldığını belirterek şunları söyledi:

"Fiyatların hızla ve sürekli olarak yükselmesi, araçlarını satmak isteyen vatandaşlarımızın ve otomobil satıcılarının ilanlarda yüksek fiyatlar belirlemesine neden oluyor. Ancak talep fazla olmadığında fiyatlar geri çekilebiliyor. Öte yandan, 5 yaş üzeri araçların daha çok el değiştirdiği göz önüne alındığında, yüksek fiyatlı araçların hızlı bir şekilde satılmadığı durumlarda fiyatların düşürülebileceğini görüyoruz. Elbette genel alım gücü etkisini de göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak mevcut piyasa koşullarında her fiyat seviyesinden otomobile talep olduğunu söyleyebiliriz."