Nakit para verilecek! Borçlarınızı hemen ödeyin! İşsiz vatandaşlara bankalardan müjde! İşsiz vatandaşlara yönelik kredi veren bankalardan hangi bankanın size daha uygun bir kredi verebileceğini bu yazıda öğrenebilirsiniz.

Kredi çekerken en önemli kriterlerden biri kredi notudur. Kredi notunuzun düşüklüğüne ya da yüksekliğine göre kredi alabilirsiniz. Günümüzde birçok banka daha önceden kredi notunuz varsa fakat risk puanınız düşük ise yani kredi notunuz yüksekse size kredi verecektir. Daha önce kredi kartı kullandıysanız ya da bir kredi çekip bu kredinin ödemelerini zamanında ödediyseniz bankaların çoğu belli bir meblağa kadar olmak şartıyla kredi verebilir.  Aksi durumda kredi almanız imkansıza yakındır.

İşsiz kredi başvurusunda bulunmak isteyenlerin, bankaların belirlediği şartları yerine getirmesi ve kredi geri ödeme planını yapabilecekleri bir kaynak bulmaları gerekmektedir. Ayrıca kredi başvurusu yaparken, bankalara sunulan diğer finansal bilgilerin de olumlu olması gerekmektedir. Bu da işsiz kredi başvurularının onaylanması için önemli bir faktördür.

İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret İşadamı Arkın Koçoğlu'ndan Ali Çakıcı'ya ziyaret

Türkiye'de birçok banka, müşterilerine işsiz kredi seçenekleri sunabilmektedir. Ancak bu bankaların işsiz kredi verme politikaları ve şartları, bankadan bankaya farklılık gösterir. İşsiz kredi seçenekleri sunan bazı bankalar arasında İş Bankası, Garanti BBVA, Akbank, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankalar yer almaktadır.

haber24.com özel haber