Milyonlarca izleyicinin sevgisini Bir Zamanlar Çukurova dizisi ile kazanan ünlü oyuncu Hilal Altınbilek 4 sezon boyunca bu dizide rol almıştı. İzmir'de 1991 yılında dünyaya gelen ünlü isim her zaman uzun süreli olan ve başarılı olan projelerde rol alarak adından söz ettirmişti. Kariyer hayatında az sayıda projede yer almasına rağmen adını geniş kitlelere duyurmayı başaran ünlü oyuncu oyunculuk hayatına 2011 yılında Derin Sular isimli dizi ile adım atmıştı. Daha sonra unutulmaz bir dizi olan Kara Gül isimli projede Özlem karakterini canlandıran Hilal Altınbilek bu proje ile kalplere ve akıllara adını yazdırmıştı. Ardından Hayatımın Aşkı dizisi ile adından söz ettiren ünlü oyuncu bu proje ile kısa sürede daha sonra çok uzun soluklu olan Bir Zamanlar Çukurova'ya geçiş yapmıştı. 4 sezon boyunca canlandırdığı karakter ve başarılı oyunculuk performansı ile yeteneklerini sergileme fırsatı elde eden ünlü isim hikayenin de bir parçası olmuştu.

Arka Sokaklar'ın yıldızı Kirli Sepeti dizisinde Arka Sokaklar'ın yıldızı Kirli Sepeti dizisinde

Bir Zamanlar Çukurova dizisi yurt dışında Bitter Lands ismi ile yayınlanmış ve geniş bir izleyici kitlesinin peşinden sürüklemişti. Dizinin Türkiye'de yayınlandığı dönemde çok başarılı sonuçlar alması sonrasında yurt dışına da yayılmış ve yurt dışındaki Türk dizi hayranlarının ilgisi ile karşılaşmıştı. Bu şekilde Hilal Altınbilek de yabancı ülkelerdeki dizi hayranlar arasında tanınan bir isim olmuş ve yurt dışı ziyaretleri yapmaya başlamıştı.

Bir süre önce hem Panama hem de Meksika'ya giderek yurt dışında yaşayan hayranları ile buluşan oyuncu İtalya ziyareti de gerçekleştirmişti. Gittiği her ülkede büyük bir ilgiyle karşılaşan ünlü oyuncu Hilal Altınbilek bu şekilde Türk dizilerinin de tanıtımını iyi bir biçimde yapmıştı. Son olarak Elle Style ödül törenine katılan ve güzelliği ile gözleri kamaştıran ünlü oyuncu fit formu ile de dikkat çekti. Yeni projesi hakkında da konuşan ünlü isim dizinin çok içine sinen bir iş olduğunu belirtti ve ekranda olmayı çok özlediğini söyledi.