Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati 1 milyon kişinin 2023 yılında istihdam ettirilebilmesi için özel bir nakdi destek yardımını duyurdu. Uzun süredir beklenen faizsiz kredi fırsatı geçtiğimiz yıl 100.000 TL olarak sunulmuştu. Yapılan yeniliklerle beraber bu rakam 300 bin TL'ye ulaştı. Nurettin Nebahati: “Son 20 yıldan bu yana her zaman için insanı hedefleyerek uygulamalarımızı yürürlüğe aldık. Türkiye ekonomi modeli kapsamında yatırımı ihracatı ve üretimi destekleyebilmek ve sürdürülebilir hale getirilmesini sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi. 

Girişimci Kredisi Nasıl Kullanılır?

Başarılı insanların finansal anlamda ihtiyaç duydukları kredi desteğini girişimcilik faaliyetleri ile sunmaktayız, dedikten sonra gençlere seslend: “Genç girişimciler dikkat! Faizsiz kredi limitleri 100.000 TL'den 300 bin TL'ye çıkarıldı. Girişimci pozisyonunda en fazla 30 yaşa kadar alınabilen kredi ise yaş sınırı yükseltilerek 35'e çıkarıldı. Halkbank tarafından yapılacak başvuru sonrası kredi kullanılabilecek.”

Yeni Yıl için Alınan Kararlar

Alınan yeni kararlardan bazıları ise şunlar oldu: 

  • Gelir vergisi mükellefi bulunduğu halde yurt dışında çalışan yazılımcıların hizmetlerinde kazanç indirimi fırsatı sağlanacaktır. 

  • Bu farkındalığın amacı ise program geliştirme ya da yazılım bölümlerinde daha istihdam edilebilir bir genç kadrosu oluşturabilmektir.

  • Özellikle veri analizi işlemleri, yazılım ve tasarım alanında yurt dışındaki şirketlere sunulan hizmetlerde karşılığı döviz olarak belirlenen tüm ücretlerin damga ve gelir vergileri kaldırıldı.

    İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor
  • Yazılım, donanım ve veri analizi üzerine verilen müjdeli haberleri yeniler de eklenecek. Kısa süre sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından duyurulacak.

Editör: Vural Pars