Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere yönelik önemli bir müjde verdi. ATO Congresium'da düzenlenen "Gençlik İçin Hemen Şimdi" programında konuşan Erdoğan, gençlerin iş kurmalarına destek olmak amacıyla Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını dile getirdi. Banka aracılığıyla iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verilmesi hedefleniyor. 

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Aile ve Gençlik Bankası, aile kurumunu güçlendirmek ve gençlere eğitimden evliliğe hayatın her evresinde destek olmak amacıyla faaliyet gösterecek. Banka aracılığıyla iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Bankanın kaynağı, doğalgaz gelirlerinin bir bölümünden sağlanacak. 

Bu müjde ile birlikte gençlerin iş kurma yolunda önemli bir engel olan finansal sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi amaçlanıyor. Ancak kredi imkanından yararlanmak isteyen gençlerin belli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek krediler, sadece 18-29 yaş arasındaki gençlere verilecek. Kredilerin geri ödemesi, işletmenin karlılığına göre belirlenecek ve 2 ila 5 yıl arasında değişecek. 

Emekli Promosyonları da Güncellendi

Diğer yandan, milyonlarca emekli vatandaş tarafından yakından takip edilen emekli promosyonu konusu da güncellendi. Denizbank, Nisan ayı için güncellenen emekli promosyon rakamlarını açıkladı ve müjde verdi. Promosyon tutarları, emekli maaşı miktarına göre değişiyor. 

3.500 Türk Lirası altında maaşı olan emeklilere 3.000 Türk Lirası veya 6.000 Türk Lirası ödeme yapılırken, 3.500 Türk Lirası ile 7.500 Türk Lirası arası maaş alanlar için 3.500 Türk Lirası veya 7.000 Türk Lirası ödeme yapılıyor. 7.500 Türk Lirası ile 10.000 Türk Lirası arası maaş alanlar için 4.500 Türk Lirası veya 9.000 Türk Lirası ödeme yapılırken, 10.000 Türk Lirası ve üzeri maaş alan emekliler için 5.000 Türk Lirası veya 10.000 Türk Lirası promosyon ödeniyor.