Mercedes takım patronu Toto Wolff, sürücünün spordaki geleceği hakkında şüphe uyandıran yorumlarda, Lewis Hamilton'ın rekor sekizinci Formula 1 şampiyonluğunun "soyulma" acısını asla atlatamayacağını söyledi.

Abu Dabi'deki Pazar günkü yarışından bu yana ve Mercedes'in temyiz planlarını bırakmasının ardından gazetecilere ilk kez konuşan Wolff, kendisinin ve Hamilton'ın, Red Bull'dan Max Verstappen'in kupasının verileceği o akşam Paris'te FIA'nın gala ödüllerine katılmayacağını da sözlerine ekledi.

İlk üç sürücü, Formula 1 spor yönetmeliğinin 6.6. maddesine göre ödül törenine katılmakla yükümlüdür.

Hamilton, Yas Marina'daki son turda Hollandalı sürücünün onu geçmesi ve yarışların yeniden başlamasına izin veren güvenlik aracı prosedüründe yapılan ani bir değişiklikten faydalanması üzerine Verstappen'e yenildi.

"Pazar günü olanları sindirmemiz uzun zaman alacak. Bunun üstesinden geleceğimizi sanmıyorum, bu mümkün değil” dedi Wolff.

“Ve kesinlikle o [Hamilton] bir sürücü olarak değil. İkimizin ve ekibin geri kalanının olaylar üzerinde çalışabileceğimizi umuyorum… Ama Pazar günü neden olduğu acı ve sıkıntının üstesinden asla gelemeyecek.”

İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu! İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu!

Mercedes, üst üste sekizinci kez eşi benzeri görülmemiş bir marka şampiyonu oldu ve Wolff, teknik direktör James Allison'ın tüm işgücü adına kupayı almak için Paris'te olacağını söyledi.

Lewis'e olan bağlılığım ve kişisel dürüstlüğüm nedeniyle orada olmayacağım" dedi.

Hamilton, Pazar günkü yarıştan sonra 2009 dünya şampiyonu Jenson Button ile podyum törenlerinden önce kısa bir konuşma yaptı, ancak yarış sonrası hiçbir basın açıklaması yapmadı ve o zamandan beri kamuoyu önünde konuşmadı.

Ayrıca Çarşamba günü Windsor Sarayı'nda şövalye ilan edildikten sonra bir şey söylemekten kaçındı.

Ocak ayında 37 yaşına girecek ve sözleşmesinin bitmesine iki yıl kalan Hamilton'ın gelecek yıl geri dönüp dönemeyeceği sorulduğunda Wolff, bunun kesin olmadığını belirtti.

"Lewis'in yarışmaya devam etmesini çok isterim çünkü o tüm zamanların en iyi sürücüsü."

"Bir yarışçı olarak kalbi, oyunun zirvesinde olduğu için devam etmem gerektiğini söyleyecek. Ama Pazar günü ona yaşatılan acının üstesinden gelmeliyiz. O, net değerleri olan bir adam.”

Wolff, Mercedes'in yasal bir savaşı kazanabileceğinden emindi ancak “hak ile adaleti sağlamak arasında bir fark vardı”.

Haksızlığa uğradığımız için itirazı geri çekmek onun ve ekip olarak bizim için çok zordu” dedi. “Ruhum ve kalbim, bunun doğru bir şekilde yargılanması gerektiğini her kemiğe haykırıyor. "Yarışın son dört dakikasında alınan kararlar Lewis Hamilton'ı hak ettiği bir dünya şampiyonasından mahrum etti. Startı kazandı ve bir daha liderliği bırakmadı. "Yarışın son turunda onu soymak kabul edilemez... değerlerim, dürüstlüğüm Pazar günü verilen kararlarla uyumlu değil."