Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor Opel SUV Modelleri: Fiyat-Performans Dengesiyle Dikkat Çekiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında kaç kişinin maaşlarını aldığını açıkladı. Bakan Bilgin, yaklaşık 1 milyon kişinin maaşlarının hesaplarına yattığını ve toplamda 1 milyon 700 bin civarında başvuru olduğunu söyledi. Ancak, bazı başvuruların hala değerlendirme sürecinde olduğu ve cevapların birkaç ay içerisinde verileceği belirtildi.

EYT düzenlemesi ile birlikte emeklilik hayaline kavuşan milyonlarca kişi, uzun yıllar boyunca çalışmalarının karşılığını almış oldular. Bakan Bilgin, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, "Toplam müracaat 1 milyon 700 bin civarında. Bir kısmı prim gün sayısı eksik, diğer şartlar tutmuyor. Diğer şartlar değerlendiriliyor. Çok standardize edilmiş işlemler. Kısa sürede onlar tamamlanacak. Hızlı bir şekilde cevap veriyoruz" dedi.

EYT başvurusu yapanların büyük bir kısmının maaşlarının hesaplarına yattığına dair açıklamalar, EYT'liler için sevindirici bir gelişme oldu. Ancak, bazı başvuruların hala değerlendirme sürecinde olduğu ve cevapların birkaç ay içerisinde verileceği belirtildi.

EYT düzenlemesi, birçok vatandaş için büyük bir umut kaynağı olurken, gelecekte de benzer adımların atılması bekleniyor. EYT'lilerin uzun yıllar boyunca bekledikleri emeklilik hayali, bu düzenleme sayesinde gerçeğe dönüştü. Bakan Bilgin'in açıklamaları, EYT'lilerin maaşları konusunda olumlu bir gelişme olarak yorumlandı.

EYT düzenlemesi, prim günü şartını yerine getirmiş ancak yaş haddinden dolayı emekli olamayan kişileri kapsıyor. Düzenleme, emeklilik yaşını bekleyemeyecek durumda olan vatandaşların emeklilik hakkını kazanmalarını sağladı.

Editör: Vural Pars