Binlerce insan tarafından dikkatli bir şekilde takip edilen son dakika EYT gelişmeleri gündemde yer aldı. Konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulunmuş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz günlerde EYT son dakika gelişmeleri ile ilgili önemli paylaşımlar gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in açıklamaları sonrasında konu pek çok vatandaş tarafından takip edildi. Çalışmaların hız kazandığı bilgisine ulaşılmıştı ve Bakan Bilgin, EYT'nin masada olduğuna işaret etmişti. Sizler için haberimizin devamında EYT son dakika haberleri ve öne çıkan formülleri detaylı bir şekilde yazdık.

5 Milyonu Aşkın Kişiyi İlgilendiriyor

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Yaklaşık olarak 1 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiren EYT’de son durum yakından takip ediliyor ve yaşanacak olan gelişmeler araştırılıyor. Yaş koşulu sebebi ile pek çok insanın ilgilendiği durum hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli ifadeler kullanmıştı. Dikkat çekici açıklamalarda bulunan Bilgin, hedefin yıl sonu olduğunu belirtmiş ve açıklaması ile gündemde adından söz ettirmişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Son Durum Nedir? “Konu Masada”

3.600 ek gösterge ve asgari ücret zammı gibi meydana gelen olumlu gelişmeler sonrasında gözler bu defa EYT'ye çevrildi ve vatandaş sorularına yanıt aradı. Katıldığı bir programda emeklilikte yaşa takılanlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vatandaşların sorularına yanıt vermişti. EYT emeklilikte yaşa takılanlar meselesinin masasında olup olmadığını yanıtlayan Bilgin, bu durumun görüşüldüğünü açıklamıştı. Türkiye'nin emekçilerinin hiç merak etmemesi gerektiğini ifade eden Bakan Bilgin, endişe edilecek bir durum olmadığını söylemişti.

Bakan Bilgin: “Endişe Edecek Bir Durum Yok”

Katıldığı programda emeklilikte yaşa takılanlar hakkında önemli açıklamalar gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir problem olmadığını anlatmıştı. Çözülmesi gereken dosya olarak Türkiye'nin her probleminin önlerinde durduğunu açıklayan Bakan Bilgin, EYT'nin ise önlerinde duran dosyalardan biri ve çözülecek şeylerden biri olduğunu aktarmıştı.

EYT 2023'te Çözülür Mü?

Bakan Bilgin, 2023 senesinde EYT emeklilikte yaşa takılanların çözülüp çözülemeyeceği hakkında gelen bir soruya da yanıt verdi ve merak edilenleri yanıtladı. Yıl sonuna kadar önlerinde olan tüm dosyaları çözeceklerini açıklayan Bakan Bilgin, EYT'nin de önemli dosyalardan biri olduğunu ifade etmişti. Konu hakkında çözüm önerilerini oluşturmaya çalıştıklarını ve alternatif maliyetler ile ilgilendiklerini ifade eden Bilgin, her şeyin önlerinde olduğunu söylemiş ve endişe edecek bir durumun olmadığını belirtmişti.

EYT Düzenlemesi Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999 ve öncesinde emekli sigortası primlerini ödemeye başlayan ve bunun yanı sıra 3600 prim gününü ve 15 sene çalışma süresini tamamlayan fakat emekli olmak adına yaş sınırı bekleyenlerin emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanabileceği açıklanmıştı.

Numan Kurtulmuş Açıkladı! EYT Son Durum Nedir?

Konu hakkında son açıklama ise EYT hakkında AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş tarafından gerçekleşti. EYT çalışması yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, bu durumun bir zamanlama meselesi olduğunu açıkladı ve insanların gündeminin hükümetin gündemi olduğunu belirtti. Konu hakkında çalışmaların sürdüğünü ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, önceliklerin ortaya çıktığı anda bu durumun kamuoyu ile paylaşılacağını da söyledi.