Garanti BBVA, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için özel bir kredi fırsatı sunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar için çözüm arayan bankalar arasında yer alan Garanti BBVA, EYT yasası kapsamında yer alan tüm şartları sağlayan ancak SGK prim borcu olan kişilere kredi çözümleri sunuyor.

Garanti BBVA'nın Emeklilikte Yaşa Takılanlara Özel Kredi kampanyası ile EYT şartlarını sağlayan prim borçlularına da emeklilik yolu açılıyor. SGK prim borcu olanların SGK prim borcunu ödeme kredisi ile emekli olmaları hedefleniyor.

Borsada Dalgalı Seyir: Endekslerde Değişimler Borsada Dalgalı Seyir: Endekslerde Değişimler

Kredinin ödeme planı 3 - 36 ay vade seçenekleri, yüzde 1,69'dan başlayan faiz oranları ve uygun geri ödeme planları ile kullandırılacak. Kredi tutarı 50.000 TL'ye kadar olan örnek hesaplamada 36 ay vadede aylık 2.264 TL taksit ödemesi yapılırken, 75.000 TL'ye kadar olan kredilerde 12 ay vadede 7.168 TL, 100.000 TL kredilerde ise 12 ay vadede yüzde 1,69 faiz oranı ile 9.251 TL taksit seçenekleri sunulacak. Böylece, düşük aylık taksitlerle SGK prim ödeme kredisinden kolayca faydalanılabilecek.

SGK prim borcu yazısıyla başvurularını yapacak EYT'lilerin, SGK prim borçlarını kapatarak emekli olmak için Garanti BBVA'nın EYT kredisinden yararlanabilecekleri belirtiliyor. Kampanyadan yararlanmak için başvuru yapılması yeterli olacaktır.

EYT yasası kapsamında, SGK prim borcu olanların da emekli olabilmeleri için çözüm arayışları devam ediyor. Garanti BBVA'nın EYT'lilere özel kredi paketi, SGK prim borcu olanların emekli olma hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlıyor.

Editör: Vural Pars