Kurban Bayramı ikramiyesinden emeklilik, ölüm ve sürekli iş göremezlik aylığı alanlar yararlanacak. Ancak, bu sefer EYT emeklileri için sevindirici bir haber var. Mart ayında başvurusunu yapmış olan EYT'liler, Kurban Bayramı ikramiyesinden de yararlanacak.

EYT'lilerin beklediği ödeme, mayıs sonuna kadar emekli aylığı başvurusu yapanlar ve aylık bağlama işlemi tamamlananlar için geçerli olacak. Eğer başvuru ve bağlama işlemi mart ayında yapıldıysa, hem Ramazan Bayramı ikramiyesini hem de Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

Aylık bağlama işlemi tamamlanan EYT'lilere birikmiş tüm maaş ve ikramiyeleri ödenecek. Bu sayede, gecikme yaşayanların herhangi bir kaybı olmayacak.

Ayrıca, ölüm aylığı alanlar da hisseleri oranında emekli ikramiyesi ödemesinden yararlanacaklar.

Temmuz ayında emekli zam oranı ise 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. 5 aylık enflasyon rakamı yüzde 15,26 olarak kaydedildi. Haziran ayı enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ek zam çalışmalarına başlayacak. Ekonomistlere göre, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18 ila 20 arasında olması bekleniyor.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Bu gelişmeler, EYT emeklileri için sevindirici bir haber niteliği taşıyor. Mart ayında başvurusunu yapmış olan EYT'liler, hem ikramiyelerini alacaklar hem de temmuz ayında yapılacak emekli zamından yararlanacaklar.

EYT emeklileri için sunulan bu destekler, emeklilik sürecinde yaşanan zorlukları bir nebze olsun hafifletmeyi amaçlıyor.

Editör: Vural Pars