Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev kiralarındaki artışa karşı yeni düzenlemelerin yapılacağını söylediği günlerde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da evsiz vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Bugün yapılan açıklamada, ev sahibi olmak isteyenlere 200 bin TL ile 300 bin TL arasında nakdi yardım yapılacağı belirtildi. Ayrıca, evlerini onarmak isteyenler için 35 bin TL ile 100 bin TL arasında yardım da yapılacak.

Günümüzde ev fiyatları ve aylık kiralar oldukça yüksek olduğundan, ev sahibi olmak birçok insan için hayal gibi görünüyor. Ancak Aile Bakanlığı, Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla, ev almak isteyenlere nakdi yardım yapacağını açıkladı. Başvuruların online olarak e-Devlet üzerinden veya ilgili SYDV şubelerine yapılacağı belirtildi.

Peki, bu nakdi yardım kimlere verilecek? Hangi kriterler geçerli olacak? İşte detaylar:

Barınma Yardımı

1- Ev onarımları için 35.000 TL ila 100.000 TL arasında, prefabrik ev yapımı için 200.000 TL, betonarme ev yapımı için ise 300.000 TL'ye kadar destek verilecektir.

2- Yardım almak için hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmektedir (2023 yılı için 2.835,60 TL). Ayrıca, yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine sahip olmak ve yapılacak evin tam hisseli tapusuna sahip olmak da gereklidir.

3- Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapılacaktır.

Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor! Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor!

4- Yardım alacak kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenecektir.

Editör: Vural Pars