13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

Ev hanımları için emekli olma imkânı sunan bir düzenleme gündeme geldi ve Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Ev hanımları, belirli şartları sağladığı takdirde emekli olabilme imkânına sahiptir. Ev hanımlarına iki farklı emeklilik planı sunulmaktadır ve bu seçenekler arasından tercih yaparak emeklilik için ödeme yapabilirler. İki farklı emeklilik planı ve detayları aşağıda yer almaktadır.

  1. İsteğe Bağlı Sigorta: İsteğe bağlı sigorta, sadece ev hanımlarına sunulan bir fırsat değildir. Öğrenciler, işsizler ve birçok kişi isteğe bağlı sigortadan yararlanabilir. İsteğe bağlı sigorta imkanından yararlanmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan kişilerin Sosyal Sigortalar Kurumu'na başvurması gerekmektedir. 2008 yılından beri isteğe bağlı sigorta seçeneğinden yararlananlar Bağ-Kur üyesi olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda değerlendirilen kişiler, SSK'lılara göre daha yüksek bir katkı payı ödemektedir. İsteğe bağlı sigortalı olanlar, 2008 yılından sonraki eksik primlerini ödemelidir. Ödeme süreci ve şartları hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin ilgili kurumu ziyaret etmeleri önerilmektedir.

  2. Vergiden Muaf Tutulan Esnaf Sigortası: Evinde kendi imkânlarıyla üretim yapan herkese, vergiden muaf tutulan esnaf fırsatı sunulmaktadır. Evde üretim faaliyetleri yapanlar, vergi ve SSK muafiyeti gibi avantajlardan faydalanabilmektedir. Ev hanımlarının vergiden muaf tutulan esnaf fırsatından yararlanabilmesi için kendi imkânlarıyla üretim yaptıklarını kanıtlamaları gerekmektedir.

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir.