Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Emeklilikte yaşa takılanların beklentileri karşılanıyor ve yeni bir düzenlemeyle 2000-2008 arası sigorta girişli olanlara müjde veriliyor. Meclis'ten geçen düzenleme ile yaklaşık 5 milyon vatandaşın emeklilik hakları tanınmış durumda. Bu kapsamda, primini tamamlayamamış ancak yaşları geçen kişiler için yeni bir formül geliştirilmeye başlandı. Emeklilik sisteminde Yeni Meclis dönemiyle birlikte adımlar atılmaya başlanıyor.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında milyonlarca vatandaş başvurularını yaparken, yeni çalışmalarla yaşları ilerleyen birçok çalışana fırsat sağlanacak. Ayrıca Bağ-Kur'lular için de emeklilikle ilgili indirimlerin gündeme geleceği konuşuluyor. Peki, yeni emeklilik şartları neler olacak? Prim gününü tamamlayamayanlar nasıl emekli olabilecek? İşte tüm detaylar...

Meclis'te Emeklilik Reformu Görüşülecek Yeni Meclis döneminde, emeklilik konusunda vatandaşlar için büyük adımlar atılacak. Kadınlar, Bağ-Kur'lular, memurlar ve 100 bin taşeronun durumunun göz önünde bulundurulduğu emeklilik reformunda, ek göstergede değişiklikler yapılacak. Memurlar, asgari ücretliler ve emeklilerin haklarında iyileştirmeler sağlanırken, ayrıca vatandaşlara yeni destek projeleri sunulacak.

Kadro İmkanı Taşeronlar İçin Meclis gündeminde yer alan konulardan biri de 100 bin taşeron için kadro sağlanması olacak. Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışan taşeronlar için uzun süredir beklenen düzenleme sonunda uygulamaya geçirilecek.

Asgari Ücretliye Zam Müjdesi Ülkemizde asgari ücretle geçimini sağlayan ve temel ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar da Meclis'in gündeminde yer alıyor. Temmuz ayında asgari ücrete güzel bir zam yapılacağı gibi, prim iyileştirmeleri, prim günü indirimi ve 2000 sonrası düzenlemeleri de geliştirilecek.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte emeklilikte yaşa takılanlar için umut verici bir adım atılıyor. Meclis'in emeklilik alanında yapacağı reformlar, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmeyi ve daha adil bir emeklilik sistemi oluşturmayı hedeflemektedir.

Editör: Vural Pars