Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilerin gözü kulağı bayram ikramiyelerinde. Merakla beklenen bayram ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı ve zam gelip gelmediği emekliler tarafından araştırılıyor.

TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil

Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseltilmişti ve ayrıca bayram ikramiyelerine de zam yapıldı. Ramazan Bayramı'nda 1.100 TL olarak hesaplara yatırılan ikramiyeler, bu kez Kurban Bayramı'nda 2.000 TL olarak ödenecek. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadığı sürece, ikramiyelerin Kurban Bayramı'nda 2.000 TL olarak hesaplara yatırılması bekleniyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 28 Haziran'a denk geliyor. Her bayram olduğu gibi, bu yıl da ikramiyelerin bayramdan birkaç gün önce emekli vatandaşların hesaplarına yatırılması bekleniyor. Tahminlere göre, ikramiyelerin bayramdan bir hafta önce, yani 21 Haziran Çarşamba gününden itibaren hesaplara yatırılması planlanıyor.

Halk TV'nin haberine göre EYT'liler de bayram ikramiyesinden yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, gelir ve aylık ödemesi alanlar, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alma hakkına sahiptir. 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık alanlar ile Mart ayında gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananlar, Ramazan Bayramı ikramiyelerini 14-19 Nisan 2023 tarihleri arasında almıştır.

Nisan ayı içinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesine denk gelen sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri ise 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenmiştir.

Editör: Vural Pars