Resmi Gazete'de yer alan son açıklamalara göre, emekli ve memur maaşlarına zam yapılacak. Bu haber, emekliler ve memurlar arasında sevinçle karşılanırken, aynı zamanda bayram ikramiyesinin de artırılacağı müjdesi verildi. İşte detaylar:

Emekli maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi, Temmuz ayı maaşlarının belirlenmesi sürecinde gerçekleştirilecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyon rakamlarını 3 Temmuz 2023 tarihinde açıklayacak ve bu veriler doğrultusunda emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları netleşecek. Sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerekli düzenlemeler yapılarak zam uygulanacak.

İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye çıkardıklarını ve emekli bayram ikramiyesini de 2.000 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Ancak bu rakamların daha da yükseltilmesi planlanıyor. Erdoğan, "Bu rakamı daha da artırmanın hesabını yapıyoruz" diyerek yeni müjdeler vereceğini ifade etti. Emekli bayram ikramiyesi de gözden geçirilecek ve en düşük emekli maaşı da Temmuz döneminde artırılacak.

Memur maaşları için zam oranı, birkaç faktörün birleşimiyle belirlenecek. Bu faktörler arasında enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı, refah payı, seyyanen artış ve memura kira yardımı gibi unsurlar yer alacak.

Emekli maaşları için de 3 aşamalı bir artış planlanmaktadır. Bu aşamalar, 6 aylık enflasyon oranına göre Temmuz zammı, refah payı ve diğer düzenlemeleri içerecektir. Yeni düzenlemelerle daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek zam oranı uygulanacak, böylece gelir dağılımındaki eşitsizlik azaltılacak.

Editör: Vural Pars