Emekli vatandaşlarımız için sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Cumhurbaşkanı destekli yeni duyuru ile birlikte Türkiye genelinde 15 milyon emekli için devlet destekli bir kredi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya, emekli maaşı hesapları üzerinden kredi ödemelerini mart ayı sonuna kadar sürdürecek.

Devlet destekli kredi kampanyası kapsamında, nakit kredi kullanacak olan tüm vatandaşlar, uygun faiz oranlarıyla kredi ödemelerini gerçekleştirebilecek ve istedikleri kredi limitlerini emekli maaşı hesapları üzerinden istedikleri zaman hemen ödeyebilecekler.

Bu sevindirici kampanya, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından da onaylandı ve sadece kamu bankaları üzerinden verilecek. Emekli maaşını Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank üzerinden alan vatandaşlar, 36 ay vadeli ve 50.000 TL'ye kadar kredi başvurusunu gerçekleştirerek istedikleri limitlerde kredi kullanabilecekler.

Özellikle daha önce bu bankalardan kredi kullanmış ve düzenli ödemeler yapmış olan emekli maaşı alan vatandaşlar, devlet destekli faiz oranlarından yararlanarak da kredi alabilecekler.

Kampanyaya katılmak isteyenler, banka şubelerine gitmeden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Emekli maaşlarını hangi banka üzerinden aldıklarına bağlı olarak, ilgili bankanın müşteri hizmetleri numarası üzerinden internet şifresi oluşturarak internet bankacılığı aracılığıyla tanımlanan kredili limiti hemen hesaplarına yatırabilecekler. Aynı zamanda emekli maaşı alan vatandaşlar, kredi işlemleri yanında borç kapatma kredilerinden de faydalanabilecekler.

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

Başvurular ayrıca bankaların resmi internet siteleri üzerindeki ihtiyaç kredisi başvuru formunu doldurarak da yapılabilecek. Kampanyadan, 75 yaşına kadar emekli olan vatandaşlar da yararlanabilecekler.

Devlet destekli kredi kampanyası sayesinde, emekli vatandaşlarımızın nakit ihtiyaçları kolaylıkla karşılanacak ve uygun faiz oranlarıyla kredi kullanmaları sağlanacak. Bu kampanya, emekli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek ve maddi zorluklarla mücadelelerini kolaylaştırmak amacıyla başlatılmışt