Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yapacağı açıklama ile birlikte emekli vatandaşlar, merak ettikleri sorulara yanıt bulacaklar. Bu sene Kurban Bayramı ikramiyesinin ne kadar olacağı ve ödeme takviminin nasıl olduğu konuları vatandaşlar tarafından sorgulanmaktaydı. İşte haberin merak edilen tüm detayları...

Kurban Bayramı ikramiyesi, emekli vatandaşların gündeminde önemli bir konuydu. Önceki yıla göre artırılan ikramiye tutarı, bu sene 2.000 TL olarak belirlendi. Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, Kurban Bayramı'nda da emekli vatandaşların hesaplarına 2.000 TL bayram ikramiyesi aktarılacak.

Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman yatacağı ise henüz net bir tarih belirtilmemiş olsa da, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de bayramdan önce ödeme yapılması bekleniyor. Ramazan Bayramı'nda ödemeler 21-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Dolayısıyla, Kurban Bayramı'na 7 gün kala ikramiye ödemelerinin başlayacağı düşünülüyor.

Bayram ikramiyeleri, emekli maaşı, vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik aylığı alan kişilere ödenmektedir. Ayrıca, gaziler, şehit yakınları, muharip gaziler, şampiyon sporcular, güvenlik korucuları ve terörden zarar görmüş sivil vatandaşlar da bayram ikramiyesinden yararlanacaklar.

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası kapsamında emekli aylığı bağlanan vatandaşlar da bayram ikramiyesi alacaklar. 1.2 milyon vatandaşın aylığı bağlandıktan sonra Ramazan Bayramı ikramiyesi verilirken, aynı şekilde Kurban Bayramı'nda da 2.000 TL'lik ikramiye ödemesi yapılacak. EYT başvurusu yapmış olan vatandaşlar, Nisan ve Mayıs aylarında başvuru yaptıklarında Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Emekli maaşları, başvurunun ardından bir sonraki ayın başından itibaren bağlanmaktadır. Haziran ayı itibarıyla emekli maaşı başvurusu yapan vatandaşlar, 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla maaşlarını almaya başlayacaklardır. Bayram ikramiyesinden faydalanmak isteyen kişilerin ise bayramın bulunduğu ayda emekli maaşının bağlanmış olması gerekmektedir. Aynı zamanda sürekli iş göremezlik aylığı veya ölüm aylığı alan kişiler de bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.