Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin maaşlarına yönelik yeni bir zam planının olduğunu duyurdu. Bakan Bilgin, 24 TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, Meclis'e sundukları konulardan birinin emekliler için kademeli bir zam planı olduğunu belirtti. Planın 7.500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklileri kapsadığı ve farklı maaş aralıkları için farklı zam oranları öngördüğü ifade edildi. Bakan Bilgin, planın Temmuz ayında uygulamaya konulacağını da ekledi.

Ayrıca Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte, daha az prim ve günü olan emeklilerin maaşlarının aynı seviyede kalması için bir düzenleme yapılacağını da duyurdu. Bu düzenleme kapsamında, 6.000-7.000 TL aralığında maaş alan emeklilerin de zam oranlarının farklılaşacağı belirtildi.

Bakan Bilgin ayrıca EYT düzenlemesi hakkında da bilgi verdi. EYT düzenlemesinin yaklaşık 4.700.000 kişiyi kapsadığını ve bu yıl 2.200.000 kişiyi içerdiğini söyledi. Bu başvuruların yaklaşık 1.800.000'inin kabul edildiği belirtildi. Bakan Bilgin, SGK'nın normalde yılda ortalama 350.000-400.000 kişinin emeklilik işlemlerini gerçekleştirdiğini, ancak EYT düzenlemesi kapsamında kısa sürede yaklaşık 1.000.000 kişinin işlem yaptığını ifade etti. Başvuranların yaklaşık %7'sinin gerekli şartları sağlamadığından emekli olamadığı da vurgulandı.

Stok takip programı nedir? Stok takip programı nedir?

Bakan Bilgin'in açıklamaları, emeklilerin maaşları ve EYT düzenlemesi konusunda meraklı gözlerin takibinde olacak gibi görünüyor.