Emekli aylığına ve memur maaşına zam geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçisine rekor zam, 'En düşük memur maaşı 22 bin TL' ve refah payı müjdesi sonrası Bakanlıklarda çalışmalar hızlandı. Zam sonrası yeni emekli ve memur maaşları hesaplandı. Öte yandan emekliye zam düzenlemesi için kademeli artış beklenirken, Merkez Bankası'nın yeni beklenti anketi, zamlarda doğrudan belirleyici olacak 6 aylık enflasyon rakamlarına ışık tuttu.

Emekli aylığına ve memur maaşına yapılacak zam oranları büyük merak konusu oldu. Seçim sonuçları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği zam haberleri, emekli ve memur kesimini heyecanlandırdı. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte bu konuda daha net detaylar ortaya çıkacak olsa da, belirli veriler şimdiden açıklandı.

Emekli ve memur maaşları, Temmuz zammıyla birlikte refah payı ile yükselecek. En düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkacak ve bu ücretin üzerinde maaş alanlar için de enflasyon farkı, toplu sözleşme zammı ve refah payı artışı söz konusu olacak. Kamu işçisi zammı ve memur maaşlarındaki artışlar, emekliler için de bir referans olacak.

Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu Dul Yetim Aylıklarına Yeni Güncelleme: Şubat Ayı Hisse Oranına Göre Hesaplama Tablosu

Emekli maaşlarına yönelik zam düzenlemesi de gündemde. 6 aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Bu düzenlemeye göre daha düşük maaş alan emeklilere daha yüksek zam oranı verilecek, böylece üst grupta ve alt grupta yer alan emekli maaşları arasındaki makas kapanacak. Sınıflandırıldığında; 7 bin 500 - 10 bin, 10 bin - 15 bin, 15 bin - 20 bin ve 20 bin üzeri maaş alan emekliler için kademeli olarak zam oranları belirlenecek.

Ayrıca, asgari ücret üzerinde maaş alan memurlar için de vergi düzenlemesiyle orta sınıfın alım gücünün artırılması hedefleniyor.