2023 yılında emekli maaşları en çok tartışılan konular arasında yer alıyor. Mayıs ayına giriş yaparken emekli maaşlarına yönelik yapılan iyileştirmeler de hız kazanmaya başladı. Maaşların eşitlenmesi hakkında çalışmalar devam ederken yeni zam tutarları da belli oldu.

Emekli maaşlarına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında açıklamalarda peş peşe geliyor. 2023 yılı başında 5.500 TL olarak açıklanan emekli maaşlarına 2.000 TL zam yapıldı. Yapılan zamlarla birlikte 7.500 TL'ye yükselen maaşların bu kez de 8.800 TL olacağı söyleniyor.

2000 yılından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarındaki eşitsizlik nedeniyle yapılan çalışmalar kapsamında 1.300 TL intibak zammı tartışmaları sıcaklığını koruyor. İntibak zammı hakkındaki açıklamalar Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'den geldi.

Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme Ziraat Bankası'ndan Nakit İhtiyaç Kredisi: 6 Günde Onay, 90 Gün Erteleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Ergün, intibak zammının geçerli olması için meclisin onay vermesi gerektiğini belirtti. 2022 yılında yapılan intibak zammının 350 TL olduğunu ifade eden Ergün, yeni düzenleme ile birlikte en az 1.300 TL zam beklentisi olduğunu söyledi.

Emekli maaşlarına yapılan zamların yanı sıra bayram ikramiyeleri taleplerinin de dile getirildiği görüşmelerin meclis onayından geçmesi durumunda yasalaşacağı vurgulandı. Emeklilerin merakla beklediği yeni düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte emekli maaşlarındaki eşitsizliklerin azaltılması hedefleniyor.