Kamu ve özel bankalar, emekli maaşı alan vatandaşlara müjdeli bir haber verdi. Denizbank, Akbank, Ziraat Bankası ve PTT, emekli maaşını kendi bankalarından alan tüm vatandaşlara 24 ay vadeli ve şartsız olarak 80 bin lira ödeme yapacak. Bu ödeme, emekli maaşı hesabı ile ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler için de rahat bir nefes olacak.

Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar, 4 banka tarafından gerçekleştirilecek ödemelerden yararlanabilmek için emekli maaşlarını bu bankalar üzerinden almaları gerekiyor. Acil ihtiyaç kredisi için başvuru yapan kişilere ise uygun faiz oranları ile birlikte ödeme yapılacak.

Denizbank Emekli Kredisi Denizbank tarafından yapılacak ödeme için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, 80 bin lira tutarlı ödemeleri alabilmek için şubeye gitmeden işlemlerini yapabilecek. Emekli maaşını Denizbank üzerinden alan vatandaşlar, mobil uygulama üzerinden giriş yaparak ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilecekler. Onaylanan krediyi ise gün içinde kullanabilecekler.

Akbank Emekli Kredisi Akbank, kendi bankasından emekli maaşı alan müşterilerine uygulama üzerinden başvuru imkanı tanıyor. Uygulamaya giriş yapılarak ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunulabiliyor. Onaylanan krediyi hemen kullanabileceğiniz gibi, onaylanan tutar şubelere gitmeden de kullanabileceksiniz. Emekli maaşınızı banka üzerinden alıyorsanız, kimlik ile başvuru yapabileceğiniz banka şubeleri de bulunuyor.

Ziraat Bankası ve PTT Emekli Kredisi Emekli maaşını kamu bankası olan Ziraat Bankası ve PTT üzerinden alan kişiler, gelir belgesine gerek kalmadan 80 bin lira tutarında kredi işlemlerini yapabilecekler. Başvurularını kendi şubeleri üzerinden veya müşteri hizmetleri ve bankanın internet sitesi üzerinden yapabilirler.

TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil

Eğer emekli maaşınız PTT kurumu üzerinden alınıyorsa, kredi kullanmak için PTT şubelerine gitmeniz gerekiyor. Vakti olmayan vatandaşlar ise cep telefonları üzerinden de başvuru yapabilirler. PTT yazıp aralarında boşluk bırakarak TC kimlik numarasını yazıp 3050 numarasına mesaj atarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Editör: Vural Pars