Mayıs ayının başlarında yapılan açıklamaya göre, temmuzda asgari ücretin yaklaşık olarak 500 dolarlık bir artışla güncelleneceği belirtilmişti. Ancak dolar kurundaki hızlı artış nedeniyle, bugün itibarıyla asgari ücretin 10 bin 400 TL'yi aştığı bilinmektedir.

İş dünyasından bazı isimler, asgari ücret konusunda farklı değerlendirmelerde bulunmaktadır. Hüseyin Bozdağ, mevcut durumda 8 bin 500 TL'ye çalışan bulmanın zor olduğunu ve yeni asgari ücretin 10 bin TL olması durumunda işverenlerin daha fazla istihdam sağlayabileceğini ifade etti. İşverenlere kolaylıklar sağlandığında ise bu tutarın 12 bin TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise haziran ayı enflasyon rakamlarının henüz açıklanmadığını söyledi. Ancak açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre asgari ücretin belirli bir rakama denk gelmesi gerektiğini ifade etti. Türk-İş verilerine göre açlık sınırının 10 bin 362 TL, yoksulluk sınırının ise 33 bin 752 TL olduğunu hatırlatan Çerkezoğlu, asgari ücretin 16 bin TL olmasını talep etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, temmuz ayında yapılacak olan ara zammın asgari ücreti yüzde 25-35 aralığında artıracağının konuşulduğunu ve bu durumun 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara denk gelebileceğini belirtti.

İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu! İndirimli ve 250 Bin TL Kredi Destekli Renault Megane Fiyatları Duyuruldu!

Ekonomi uzmanları ise asgari ücretin belirlenmesinde enflasyonun ve yaşanan ekonomik koşulların dikkate alınması gerektiğini vurgulamaktadır. Özellikle son dönemde artan enflasyon oranları, işçilerin alım gücünü olumsuz etkilemekte ve geçim sıkıntısı yaşamalarına neden olmaktadır. Bu nedenle asgari ücretin enflasyonla uyumlu bir şekilde artırılması önem taşımaktadır. İşçilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi ve geçim sıkıntısının azaltılması için asgari ücretin adil ve sürdürülebilir bir düzeyde belirlenmesi büyük önem taşımaktadır.