Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura taşınmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi, 18 yaş ve üzeri vatandaşlara 130 bin TL'lik nakit destek vaadinde bulundu. Bu destek, 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanma hakkını kullanan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yönelik.

Finansal Destek Ne Zaman ve Nasıl Sağlanacak?

Bu finansal destek kapsamında, hükümet 22 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilmesi için süre tanıdı. Bu süre sonunda başvurusu onaylanan vatandaşların hesaplarına, başvurunun onayını takiben 3 gün içinde nakit destek yatırılacak.

Destek Paketi Detayları

Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme! Vakıfbank'ın yeni kampanyası duyuruldu! 0.99 faizlerle ödeme!

Bu devlet yardımı, geri ödemesiz olacak şekilde tasarlanmıştır. Hükümetin verdiği destek paketi, iş gücünün artırılması amacıyla 100 bin TL, işletme giderlerine yardımcı olmak için 20 bin TL ve belgeli çalışanlar ya da girişimciler için ek 10 bin TL şeklinde ayrılmıştır. Bu desteklerin nasıl ve kimlere verileceği, dikkatlice planlanmaktadır.

Başvuru Süreci ve Yöntemi

Devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvurularını KOSGEB aracılığıyla yapacaklar. Başvuru süreci, hemen başlamış olup, 22 Mayıs 2023 Salı günü sona erecektir. Bu nedenle, hükümet vatandaşları, belirtilen tarihe kadar başvurularını yapmaları konusunda uyarıyor.