28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, adaylar ekonomi üzerine vaatlerini sıralamaya devam ediyor. Son bilgilere göre, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zam miktarını temmuz ayına beklenenden önce açıklama ihtimali üzerinde konuşuluyor.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması, iş dünyasında belirsizlik yarattı ve şimdi de asgari ücretin 28 Mayıs tarihindeki ikinci tur seçimlerinden önce açıklanıp açıklanmayacağı konusu gündemde. Temmuz ayında asgari ücrete yeni bir ara zam yapılacağı konuşuluyor, ancak bazı kesimler seçimin ikinci turundan önce zam miktarının açıklanmasını bekliyor.

14 Mayıs seçimleri öncesinde televizyon ekranlarında izleyenlerin karşısında çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolara denk gelen bir miktar kadar artırılabileceğini ifade etmişti. Seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücrete ilişkin ara zam haberleri tekrar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu haberler karşısında Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, net bir açıklama yaparak bilgi verdi.

Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılacak

13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak! 13 milyon emekliye Ekim ayı sonuna kadar ek ödeme olacak!

2023 yılında sıklıkla dile getirilen asgari ücret zammı, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ikinci tura kalmasıyla tekrar gündeme geldi. Asgari ücret konusu merakla takip edilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun'dan sevindirici haber geldi. Kamu işçilerine yapılan %45 zam oranının ardından asgari ücrette de sevindirici bir artış yaşanması bekleniyor.

Kamu işçilerine yapılan %45 oranındaki zamın ardından asgari ücret miktarıyla ilgili rakamlar netleşmeye başladı. Tahminlere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamasıyla temmuz ayında asgari ücrete bir zam yapılması bekleniyor.

Özgür Erdursun, minimum düzeyde %50'ye yakın bir zam beklendiğini ifade ederek, temmuz ayındaki zamla birlikte yeni asgari ücretin 12.500 TL seviyesinde olacağını belirtti.