Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

1. tur ardından 28 Mayıs tarihinde de Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur Türkiye'nin gündeminde en çok araştırılan konu oldu. Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs seçimlerinde %48,75 oy oranı almış ve ilk sırada adından söz ettirmişti. Peki seçim sonuçları açıklandı mı, hangi ilde hangi aday önde, oy sonuçları nasıl geldi?

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için Türkiye tarihinde seçmenler yeniden sandık başına gitti ve oylarını kullandı. 5 yıl boyunca Türkiye'yi yönetecek olan cumhurbaşkanının ismi bugün belli olacak ve merak edilen sorular yanıt bulacak. Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur ittifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarıştığı seçimlerde saat sabah 08.00'da oy verme işlemi başlamıştı. Oy sayımı ise sandıkların saat 17.00 itibarıyla kapanması ile başladı ve tüm Türkiye ekran başına geçti.

Tüm Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur için sandık başına giderken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yarıştı. Cumhurbaşkanı 2. Tur Seçimi Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanırken oy sayımı ise merak konusu oldu. Peki İstanbul açılan sandık oranı kaç, İstanbul güncel seçim yüzde kaç sandık açıldı, İstanbul seçim sonuçları nedir? Sandıkların açılması ile beraber İstanbul'da elde edilen sonuçlar da araştırıldı.

Adayların 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminde salt çoğunluğu alınmaması sebebiyle ülke sandık başına yeniden gitti ve yeni cumhurbaşkanını belirledi. Ülke genelinde Türkiye'nin 5 sene boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği seçim için 1094 ilçe seçim kurulu ve 974 ilçede 191.885 sandığın kurulduğu öğrenildi. Yurt içinde yaklaşık 60 milyon seçmen oy kullanırken seçim sonucunun ne olacağı da merak edildi. Son dakikalarda ise sandıkların büyük çoğunluğunun açıldığı bilgisine ulaşıldı ve özellikle sosyal medyada Recep Tayyip Erdoğan'ın kazandığına yönelik paylaşımlar gerçekleşti.

Editör: Ecehan Acar