Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi. En düşük emekli maaşının 7.500 TL olacağı müjdesi verilirken, Temmuz ayında yapılacak zam oranına ek olarak, refah payı artışı da düzenleme kapsamında yer alacak. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları da netleşti. Emekli maaşlarındaki artış enflasyon rakamlarının çok üzerinde yüzde 114'ü aşarken, emekli bayram ikramiyesi de yüzde 82 artışla 2.000 TL olarak belirlendi. 15 milyon emekli Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyesi ve emekli maaşı ödemesini aldı.

TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil TCMB Başkanı: Asgari Ücret Enflasyon İçin Bir Numaralı Risk Değil

Başkan Erdoğan, yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla birlikte 7500 liranın üzerinde emekli maaşı alanları sevindirecek düzenlemeler yapılacağını ve memura ek zam verileceğini açıkladı. Enflasyonun sabit gelirliler üzerindeki tahribatının ortadan kaldırılması için asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere düzenlemeler yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra Emekli Sandığı emeklileri de enflasyon zammından yararlanacak. Ayrıca, KÖK maaşının da artırılacağı bildirildi.

Emeklilerin ve memurların merakla beklediği yeni zam oranları netleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla en düşük emekli maaşının 7.500 TL olacağı belirtilirken, refah payı artışının da düzenleme kapsamında yer alacağı müjdesi verildi. Enflasyon rakamlarının çok üzerinde gerçekleşen emekli maaşı artışı ve bayram ikramiyesi ödemeleri, emeklilerin sevincini artırdı. Enflasyonun sabit gelirliler üzerindeki tahribatını ortadan kaldırmak için asgari ücret, emekli ve memur zammı gibi düzenlemelerin yapılması bekleniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri de enflasyon zammından yararlanacaklar. KÖK maaşının artırılacağı da müjdeli haberler arasında yer alıyor.

Editör: Vural Pars