Devlet, emekli olamayan ve maaş almayan 65 yaş ve üstü vatandaşlara müjdeli haber verdi. Prim şartı olmadan düzenli aylık ödemesi yapılacak. İşte emeklilik detayları...

Emekli Olamayanlara Devletten Müjde! Prim Şartı Yok

Devlet, emekli olamayan ve 65 yaş üstü olan vatandaşlara düzenli aylık ödemesi yapacağını duyurdu. Her ay düzenli olarak hesaplarına ödeme yapılacak. Bu aylıktan yararlanmak için herhangi bir gelire sahip olmamak gerekmektedir. İşte 65 yaş aylığına dair detaylar.

Devletten Emekli Olamayanlara Müjde

Devlet, emekli olamayan ve maaş almayan 65 yaş üstü vatandaşlara düzenli aylık ödemesi yapacağını bildirdi. Aylıktan yararlanmak isteyen kişilerin 65 yaş üstünde olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Sosyal Hizmetler Kanunu'na göre herhangi bir nafaka veya harçlık almaması, aylık gelirin hane halkının sayısına göre asgari ücretin üçte birinden az olması ve valilik tarafından raporlanmış sosyal güvencesi olmaması şartlarına sahip olmaları gerekmektedir.

Aylıkları Ziraat veya PTT Bankalarına Yatacak

65 yaş ve üstü vatandaşlar, istenilen belgelerle ikamet ettikleri bölgeye bağlı valilik ya da kaymakamlığa başvurularını yapmalıdırlar. Başvuruların olumlu sonuçlanmasıyla aylıkları 3 ayda bir Ziraat veya PTT bankalarına yatırılacaktır.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Emekli olamayan ve 65 yaş ve üstü vatandaşlara devlet tarafından prim şartı olmadan düzenli aylık ödemesi yapılacak. Bu destekle birlikte, emekli olamayan vatandaşlar maddi açıdan rahatlarken daha güvenceli bir yaşam sürme imkanına sahip olacaklar. Devletin sağladığı bu destek, sosyal adaletin sağlanması ve yaşlı vatandaşların refah düzeyinin artırılması yolunda atılan önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Editör: Vural Pars