Çalışanlara sevindirici bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla işçi maaşlarına yönelik zam gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta yapılan zam açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı. Bu kapsamda, maaşlara yapılacak zam miktarı belli oldu ve zamlı maaşların ne zaman yatırılacağı da açıklandı. En düşük maaşın 15.500 TL olacağı müjdesi çalışanları sevindirecek.

Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor! Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor!

Cumhurbaşkanı İmzayı Attı: Çalışanlar Bayram Edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine yönelik zam oranını duyurarak refah payının da içerisinde olduğunu belirtti. En düşük maaşın 15.000 TL olarak belirlendiği açıklamasının ardından, en düşük maaş üzerindeki zam oranı yüzde 107 olarak duyuruldu. Ayrıca, en düşük ücretin 15.500 TL'yi geçtiği ifade edildi. Bu gelişmelerin yanı sıra, zamlı maaşların ne zaman yatırılacağı da belirlendi.

Son Dakika Duyurusuyla Kamuoyuna İletildi

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, maaş zammı hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Düşük ücret için 15.000 TL talep ettik ve sendikalar tarihinde hiç talep ettiğimizin tamamını aldık. Üst ücret için ise yüzde 45 artış ve yüzde 15 refah payı talep ettik, yüzde 45'ini aldık. 11.000 TL brüt maaş alan bir çalışanımız 21.750 TL brüt maaş alacak, yani yüzde 107 zam var. Talep ettiğimiz miktarı tamamıyla aldık. Yüzde 45 zam alırken sosyal haklarda ortalama 2-2.5 puan iyileştirme gerçekleşti. Güzel bir sözleşme oldu ve bizim içimize sindi. Birkaç gün içerisinde işlemleri tamamlarsak bu ayki maaşlara yansıyacak."

Zamli Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Son gelen haberlere göre, sözleşmesi 1 Ocak 2023 tarihinde başlayan çalışanlar, 4 aylık maaş farkını alacaklar. Farkların yatırılma zamanı ise çalışanların işe başlama tarihlerine göre sırayla gerçekleştirilecektir.

Editör: Vural Pars