Emekli ve memur maaşlarına ilişkin gelişmeler, Temmuz ayında yapılacak olan zam oranlarıyla ilgili meraklı bekleyişlerin devam ettiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7.500 TL'ye yükseltme açıklamasının ardından, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağı sorusu da gündeme geldi. Ancak henüz net bir açıklama yapılmış değil.

Memur maaşlarına son olarak 2023 yılı Ocak ayında yüzde 30'luk bir zam yapılmıştı. Bu zam sonrasında en düşük memur maaşı 11.848 TL'ye yükseldi. Şimdi ise, Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı enflasyon verilerine göre yeni bir zam oranı belirlenecek. Mart ayı enflasyon rakamlarına göre yıllık enflasyon oranı yüzde 50.51 olarak açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaş zam oranı netleşecek.

Kamu çalışanlarının maaşlarının önemli bir konu olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kamu sektörü emekçileri özel sektöre de öncülük ediyorlar. Kamu çalışanları yani memurlar bundan olumsuz etkilenmiyor." şeklinde konuştu. Bakan Bilgin ayrıca, refah payıyla birlikte yüzde 30 oranında kamu çalışanlarına zam yapıldığını ifade etti.

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

Temmuz ayında memur maaşlarına zam yapılması bekleniyor. Ancak zam oranının henüz netleşmemesi nedeniyle, memur ve memur emeklileri kesin bir bilgiye sahip değiller. Son zam oranlarına göre 100.000 TL'ye kadar kredi başvurularının yapılabildiği bilinmektedir. Başvuru yapmak isteyenlerin ise bankaların belirlediği şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.