Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca memur ve emekli için heyecanlandıran zam müjdesini açıkladı. Erdoğan, yeni Meclis'in yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7.500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlar için 1000 ila 1500 lira arasında bir iyileştirme yapılacağını duyurdu. Bakan Bilgin ise tüm memurlara 3600 ek gösterge verileceğini söyledi.

Ayrıca, Erdoğan konuşmasında memur maaşları için Temmuz zammının yanında ek bir zammı daha işaret ederek, memurların enflasyona ezdirilmeyeceğini ve Temmuz’da enflasyon farkı yanında refah payı artışını dikkate alan bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, SGK, Bağ-Kur, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranları da netleşti. Ekonomistlerin öngörüsüne göre, Nisan ayında enflasyon yüzde 2,65 olarak açıklandı. Buna göre, SGK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 15,51, memur ve memur emeklisi zam oranı ise yüzde 13,51 oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Temmuz döneminde yapılacak maaş artışları için çalışmalarını sürdürüyor. Emekli ve memurlar için refah payı artışı masada yer alırken, memurların yüzde 6 düzeyindeki toplu sözleşme zammının yüzde 10'a tamamlanması da masada bulunuyor.

Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor Almanya Çifte Vatandaşlık Yasası: Türk Vatandaşlığına Yeniden Başvuru Süreci Başlıyor

Son olarak, en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye yükseltilmesi sonrasında, bu rakamın üzerinde maaş alanların da zam talepleri gündemde. Hem memur hem de emeklilerin gözü, Temmuz ayındaki zam oranlarında olacak.

Editör: Vural Pars