İstanbul, Antalya ve Mersin'de yaşayan kiracılar için sevindirici haber geldi! Kira fiyatlarının sürekli olarak artmasıyla ilgili olarak gelişen yeni bir sistem duyurusu yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kira artışlarına yönelik caydırıcı adımlar atılacak" açıklamasıyla müjdeyi verdi. Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek olan bu yeni sistemin detayları haberimizde...

Kira fiyatlarındaki sürekli artış, kiracıların büyük bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak, fahiş kira artışlarının önüne geçileceğini duyurdu. Yeni sistem 1 Temmuz itibarıyla devreye alınacak ve İstanbul, Antalya ve Mersin'de oturan kiracıları kapsayacak.

İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor İstanbul'da Hayat Pahalılığı Hızla Artıyor: İnsanlar Gece Aç Yatağa Giriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, öğrencilerin en önemli çıkış noktası yurtlardır. Yurt kapasitelerinin Türkiye genelinde 850 bin öğrenciyi karşıladığı belirtilerek, yurtlar konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı vurgulandı. Ancak, kiralık konutlarda keyfi fiyat artışlarına ve haksız uygulamalara izin verilmeyeceği açıklandı. Yargı yoluyla kiracıların mağdur edilmeyeceği ve kiraların belirli bir standarda oturtulacağı söylendi.

Kira fiyatlarıyla ilgili olarak Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı da önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle seçim sonrası evlilik sezonunun hareketlilik getireceği, kentsel dönüşüm başvurularının artması, depremzedelerin göçleri ve sağlıklı yapılar tercih etme isteği gibi faktörlerin, kiralık konut talebinin artmasına neden olduğunu belirtti.

Editör: Vural Pars