Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanlar için beklenen düzenlemelerden biri olan 3600 ek gösterge konusunda müjdeli bir açıklama yaparak çalışanların müktesep hakkı olarak düzenleneceğini duyurdu. Bakan Bilgin, bu konuda hazır olan kanun tekliflerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununun çözüldüğünü, memurlara refah payı verildiğini ve asgari ücrette verginin kaldırıldığını da vurguladı. EYT sorununun da çözüldüğünü ifade eden Bilgin, çalışma hayatının diğer sorunlarının da ele alınacağını belirtti.

Bakan Bilgin, Memur-Sen Konfederasyonu'nun 7. Olağan Genel Kurulu'na katılarak tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. 3600 ek gösterge konusunda yapılan çalışmalara değinen Bilgin, bu konunun sadece dört meslek grubuyla ilgili bir politik taahhüt olduğunu ancak tüm kamu çalışanlarına verildiğini ve 5 milyon 300 bin kişinin faydalandığı kapsamlı bir çözüm olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olan 3600 ek göstergenin kanun tekliflerinin hazır olduğunu ve Meclis gündemine alınacak ilk tekliflerden birinin bu olduğunu belirtti.

Ayrıca, sözleşmeli kamu çalışanlarının kadro sorununun çözüldüğünü, memurlara refah payı verildiğini ve asgari ücrette verginin kaldırıldığını da vurgulayan Bakan Bilgin, EYT sorununun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle çözüldüğünü ifade etti. Gelecek seçimlerde başarılı olacaklarını ve çalışma hayatının diğer sorunlarını da 15 Mayıs'tan sonra ele alacaklarını sözlerine ekledi.

Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde Asgari Ücrete Yönelik Temmuz Ayında Ara Zam Gündemde

Çalışanlar için 3600 ek gösterge müktesep hakkının düzenlenmesi, çalışma hayatında önemli bir adım olarak karşılanırken, bu müjdeli açıklamalar çalışanların beklentilerini karşılayacak adımların atıldığına işaret etmektedir.

Editör: Vural Pars