Evde yaşlı bakımı için düzenli olarak ödenen dar gelirli aileye sosyal güvence olan evde bakım maaşı için geri sayım başladı. Eylül ayı ödemelerine sayılı zaman kala yeni bir haber sızdırıldı. Memur maaş katsayısı üzerinden yeniden zamlanan evde bakım desteği Ocak ayı itibari ile 5 bin 098 TL'den 7 bin 620 TL'yi bulacak. Yeni yıl ile birlikte zamlanacak olan evde bakım maaşı 12 ayın sonunda toplamda 91 bin 440 TL'ye ulaşmış olacak.

EVDE BAKIM DESTEĞİ NASIL ALINIR?

İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın! İŞKUR ile İşe Girenlere Ek 5600 TL Destek! Hem İşe Girin Hem de Ödeme Alın!

0x0-miktarlar-yukseldi-1755-zam-mujdesi-son-dakika-aciklandi-sosyal-yardim-odemeleri-aile-destek-cocuk-parasi-evde-1689776967231

Tüm bakım hizmetlerinin evde yapıldığı birinci dereceden yakını veya akrabası tarafından manevi bakımının gerçekleştirildiği yaşlılar için sunulan bu destek ülkemizde 600 bini aşkın vatandaş tarafından yararlanılıyor. Evde bakım desteği hane içerisindeki tüm gelirler üzerinden kişi sayısına bölerek yapılan hesaplama sonucu ortaya çıkıyor.

Kişi başına düşen net asgari ücretin üçte ikisinden daha az bir rakam oluştuğunda sunulan destekten yararlanılabiliyor. Bu tutarı sadece gelir getiren kişilerin hesaplamaları eklenirken bayramdan kazanılan ikramiyeler tutara dahil edilmiyor.

EV BAKIM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Engelli bireyin yakınına ya da vasisi olarak kabul gören üçüncü bir kişiye destek aktarılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen bu destek evde bakımı yapılacak olan kişinin bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin görüşü doğrultusunda belirleniyor. Peki evde bakım desteğinden kimler yararlanabiliyor?

Evde bakım yardımı engelli kişinin yaşamış olduğu fiziksel sosyal çevreden kopmadan bakım ihtiyaçlarının ailesi tarafından karşılanmasını sağlamak amacıyla veriliyor. Doğrudan engelli bireye olmamak kaydıyla bakımını üstlenen kişiye verilen bu destek Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü