Ziraat Bankası herkesi şaşırtan ve sevindiren ilk evim konut kredisini açıkladı. Bu konut kredisinde en önemli nokta hiç şüphesiz düşük faiz ve kolay başvuru imkanı. Konut faizlerinin yüzde 3’lere çıktığı şu dönemde yüzde 0.89’luk bu imkan ev almak isteyen düşük gelirli ailelere umut oldu. İşte detaylar.

Türkiye'nin önde gelen kamu bankalarından Ziraat Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. Banka, son kampanyasıyla %0,89 ve %0,99 gibi son derece düşük faiz oranlarıyla konut kredisi sunuyor. Bu güzel fırsattan yararlanmak için başvuru koşullarının neler olduğu haberimizde.

İLKEVİM KONUT FİNANSMANI

628f216786b2440bc0ab451b

Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor! Memur ve Memur Emeklileri Temmuz'da Zam Bekliyor!

Evin değeri bankanın ekspertiz raporu ile belirlenecek ve ilk el konutlar için 2 milyon TL'ye kadar kredi verilecek. Kamu bankaları, vatandaşların ilk evlerini satın almalarına yardımcı olmak için kredi desteği sağlayacak. Krediden yararlanabilmek için başvuru sahibinin başvuru tarihinde kendisine veya aynı adreste ikamet eden çocuklarına ait bir konutunun olmaması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin aynı aile içinde bir gayrimenkul hissesi olabilir, ancak evin tamamı olamaz.

Ayrıca başvuru sahiplerinin açık konut kredisinin bulunmaması gerekmektedir. Vadeli finansman desteği için aylık %0,99 faiz oranı uygulanacaktır. Kredi işlemleri, bankanın genel kredi verme uygulamalarına tabi olacak, adalet ve belirlenmiş kurallara bağlılık sağlanacaktır.

GENİŞLETİLMİŞ KONUT KREDİSİ

Hem yeni hem de mevcut konutlar için maksimum 2 milyon TL değerinde genişletilmiş konut finansmanı desteği sağlanacak. Bu destekten yararlanabilmek için başvuru sahiplerinin halihazırda kendileri veya aynı adreste yaşayan çocukları için bir konuta sahip olmamaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sahiplerinin ödenmemiş herhangi bir konut kredisi bulunmamalıdır. Bu destekten yararlanmak için kişilerin 7 Mayıs 2022 tarihinden önce herhangi bir bankada açılmış ve konutun değerinin en az %50'sini karşılayacak bakiyeye sahip bir döviz veya altın mevduat hesabına sahip olmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan ilave mevduatlar hesaplamada dikkate alınmayacaktır.

Editör: Ertuğrul Kıyı