Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğalgaz abonelerini ilgilendiren bir açıklama yaparak, bugünden itibaren geçerli olacak doğalgaz tarifesinde herhangi bir zam yapılmayacağını duyurdu. BOTAŞ, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları ve maliyet unsurları dikkate alınarak belirlendiğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım – işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından Ol Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlan esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BOTAŞ'ın açıklamasına göre, doğal gaz toptan satış fiyatlarındaki stabilite, tüketicilere makul seviyede hizmet sunulmasını amaçlamaktadır. Türkiye, konutlarda uygulanan doğal gaz fiyatları açısından Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük fiyatları sunan ülkelerden biri konumunda bulunmaktadır.

Bu açıklama ile birlikte doğalgaz aboneleri, geçerli tarifeyle birlikte mevcut doğal gaz fiyatlarının değişmeyeceğini öğrenmiş oldular. BOTAŞ'ın fiyat istikrarı ve maliyet unsurlarını dikkate alarak belirlediği tarife, tüketicilere daha uygun bir hizmet sunmayı amaçlamaktadır.