PTT, banka kredi ve kredi kartı borçlarını ödemek için acil nakit ihtiyacı olan emeklilere ve çalışan bireylere nakit kredi olanakları sunuyor. PTT, bu hizmeti sunabilmek için Aktifbank ile işbirliği yapmaktadır ve bu kapsamda borç birleştirme kredileri de sunulmaktadır. Emekliler 80.000 Türk Lirası'na kadar nakit kredi alabilirken, bireysel müşteriler ise 40.000 Türk Lirası'na kadar kredi başvurusu yapabilirler.

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

PTT, bu krediler için belirli koşullar koymuş ve nakit kredilerin yanı sıra borç birleştirme kredileri de sunmaktadır. Borç birleştirme kredileri 50.000 Türk Lirası'na kadar olan miktarlar için 36 aya kadar geri ödeme süresine sahiptir. 50.000 ile 80.000 Türk Lirası arasında nakit kredi arayanlar için ise 24 aylık bir geri ödeme süresi sunulmaktadır. Kredi başvuruları sonuçları 5 dakika içinde sağlanır ve onaylandığında, fonlar hızla borçluların hesaplarına aktarılır.

Kredi başvuruları kişinin banka kredi skoruna dayalı olarak işlem görmektedir. Emekliler ise emeklilik maaşlarını PTT'ye taşıyarak bu kredilere erişebilirler. Örneğin, diğer bankalardaki borçları bulunan bir emekli, emeklilik maaşını PTT'ye transfer edebilir. İlk emekli maaşı PTT'den aldıktan sonra, bu kredi başvurusunu yaparken, banka diğer tüm borçları ve kredi kartlarını birleştiren krediyi onaylar. Bu kredi için maksimum limit 80.000 Türk Lirası olup, geri ödeme süresi 24 aydır.

PTT ayrıca SMS ile kredi başvurularını da kabul eder. SMS ile başvurmak isteyenler, "PTT" yazısından sonra bir boşluk bırakarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını içeren bir mesajı 3050 numarasına göndermelidir. "PTT" anahtar kelimesinden sonra başvuru sahibinin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Aktifbank tarafından değerlendirme için kullanılır.