Günümüzde yatırım yapılabilecek çok sayıda birim mevcuttur. Bitcoin de bunlardan biri dir. Sizin de gibi düşünceleriniz bulunuyorsa, yatırımdan önce ayrıntılı bilgilere sahip olmanız önerilmektedir. Bitcoin kurs da bu anlamda size yardımcı olabilmektedir.

En Ucuz Office 365 Lisans Anahtarları Burada! En Ucuz Office 365 Lisans Anahtarları Burada!

Günümüzde bu sektörde hizmet veren çok sayıda kurs vardır. Bunlar sayesinde özellikle yeni kişiler konu hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olabilir. Ancak herhangi bir kursu seçmeden önce dikkat etmeniz gerekenler de bulunmaktadır. Yazımız sizi bilgilendirmek için hazırlanmış olup yatırım önerisi anlamını taşımamaktadır.

bitcoin-kurs

Bitcoin Kurslarının İçerikleri Neler?

Bitcoin kursları günümüzde oldukça fazladır. İçerik bakımından bunların her biri farklılık göstermektedir. Lakin görülebilecek içeriklerden bazıları şöyledir:

  1. Hangi borsaların olduğu
  2. Coinlerin güncel fiyatlarına nereden bıkabileceği
  3. Grafiklerin nereden görülebileceği
  4. Bitcoin ve Altcoin’in yasal olup olmadığı
  5. Madenciliğin ne anlama geldiği
  6. Binance gibi bir sistemin nasıl kullanıldığı
  7. Binance menü inceleme ya da farklı işlemlerin nasıl yapıldığı
  8. Bitcoin hakkında önemli terimlerin neler olduğu

Ancak farklılaşmaların yaşanabileceği unutulmamalı, bu nedene kurs özel bir şekilde incelenmelidir.

Bitcoin Kursu Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bitcoin kurs aldıktan sonra konu hakkında ayrıntılı bilgilere sahip olmak istiyorsanız, seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır. Bunlar genel anlamda,

  1. Kursu kimin verdiği,
  2. İçinde hangi derslerin verildiği,
  3. Ne gibi yorumların yapıldığı,

Ayrıca sorularınız bulunuyorsa önceden iletişim kurarak bunları yöneltmeniz de tavsiye edilmektedir.

Kursu Kimin Verdiği

Her Bitcoin kursu farklı bir kişi tarafından verilir. Bu bakımdan kurs seçerken, kursu kimin verdiğini bilmek önerilir. Çünkü onun konu hakkındaki tecrübesi neyse size aktarabileceği bilgiler de bunlarla sınırlıdır.

Eğer kurs sayfasında eğitim veren kişinin geçmişi bulunmuyorsa kendisi ile iletişime geçebilir, bu konu hakkında merak ettiğiniz soruları yöneltebilirsiniz.

İçinde Hangi Derslerin Verildiği

Bitcoin sektörüne girmeyi düşünüyorsanız ancak bilginiz yoksa Bitcoin kurs size yardımcı olabilmektedir. Zira bilmediğiniz pek çok şeyi öğrenme olanağı tanıyabilmektedir.

Eğer aldığınız kurstan en iyi etkiyi görmek istiyorsanız, kursu almadan önce içeriğine bakmak önerilmektedir. Genel anlamda ana sayfasında içerik hakkında bilgiler verilmektedir.

Ne Gibi Yorumların Yapıldığı

İnsanlar günümüzde bir ürün/hizmet aldığı zaman yorumlarını bırakabilmektedir. Bitcoin kursu almak istiyorsanız da bunlara göz atmanız önerilir. Böylece kimin ne dediğini öğrenebilir, verimli bir kurs olup olmadığını anlayabilirsiniz. Bu gibi başlıklara dikkat ederseniz aldığınız BTC kursu da daha iyi sonuçlar verebilir.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, piyasaya sürüldüğü 2009 yılından bu yana değeri dramatik bir şekilde artan günümüzün en bilinen sanal para birimlerinden biridir. Genel anlamda şu gibi özelliklere sahiptir:

  1.  21 milyon ile sınırlıdır.
  2.  Sekiz ondalık basamağa kadar bölünebilir. “Satoshi” en küçük birimdir. 0.00000001 BTC’dir.
  3.  Dijital cüzdanlarda saklanır ve kolayca taşınabilir hale gelir.
  4.  Fiziksel değildir. Ancak ilgili cüzdanın donanım, yazılım veya kriptografik anahtarının kaybolması durumunda güvenliği ihlal edilebilir.
  5.  Blockchain ve kriptografik anahtarlar aracılığıyla olası sahteciliklere karşı korunmaktadır.

Bitcoin, blockchain adı verilen dağıtılmış bir dijital kayıt göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur. Bir blok zincirindeki bloklar, tarih, saat, değer, alıcı ve satıcı dahil olmak üzere her işlemle ilgili verileri ve her değişim için tanımlayıcı bir kodu içeren birimlerdir.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin madenciliği, dolaşıma yeni işlemler ekleme işlemidir. Bitcoin madencileri, işlemle ilgili algoritmaları çözmek için işleme kapasitelerine erişen yazılımlar kullanır. Karşılığında, blok başına belirli sayıda Bitcoin alır.

Bitcoin Terimleri ve Anlamları

Bitcoin terimleri ve anlamları sektörde bilmeniz gereken önemli konulardan bir tanesidir. Bu genel anlamda kripto para terimleri ile aynıdır:

  1. FOMO – “Fear of Missing Out” anlamına gelmektedir. Türkçe de “Kaybetme Korkusu” anlamında kullanılmaktadır.
  2. FUD – “Fear, Uncertainty and Doubt”, yani “Korku, Belirsizlik ve Şüphe” anlamına gelmektedir.
  3. HODL – Fiyat y ada piyasa üzerinde herhangi bir değişiklikten bağımsız şekilde, uzun süre yatırımı elinizde uttuğunuz pasif yatırım stratejisidir.
  4. KYC – “Müşterinizi Tanıyın” cümlesinin kısaltılmışıdır.
  5. Boğa Piyasası – Belirli süre boyunca Coin’in genel olarak yukarı yönlü hareket ettiği piyasadır.

Tüm bunların yanı sıra farklı terimler de vardır. Bitcoin kursları size bunu da gösterebilir.