Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda! Staj ve Çıraklık Mağdurlarına Müjde: Emeklilikte Yaşa Takılanlar için Yasa Tasarısı Yolda!

Hane başına 900 ile 2500 TL Cuma günü hesaplara geçiyor! Bayram ettirecek haber az önce geldi! İhtiyaç sahibi aileleri gerçekten ihtiyaçları olup olmadığını anlamak üzere devlet bazı incelemeler yapmaktadır. Yapılan bu incelemelerde ailedeki kişi sayısı ve kazanç durumu incelenmektedir. Kişi başına düşen gelire göre de destek paraları aileye ulaştırılmaktadır. Ödemelerin detayları ve başvuru şartlarına ilişkin detaylı bilgiler ara ara ilgili kurumlar tarafından paylaşılıyor.

Başvuru Yapanlara hangi Destekler Veriliyor

E-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu yardımların niteliği değişiyor. En son verilmeye başlanan destek ödemeleri doğalgaz tüketim desteği olarak veriliyor.

Maddi olarak iyi olmayan aileler doğalgaz parasını ödemekte zorlandıkları için devlet onlara bu konuda destek olmaktadır. Bu desteği almak için e-devlet üzerinden başvurunuzu yapmanız ve evinizin doğalgaz ile ısınıyor olması gerekmektedir.

Bu desteğin verilmesinde ilk şart TC vatandaşı olunması isteniyor. Bu destekler ile hane başına 900 ile 2500 TL arasında değişen tutarlarda yardım sağlanıyor.

Kış döneminde bu yardımı alabilmek için ailelerin altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet etmeleri gerekmektedir. Doğalgaz ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir.

haber24.com özel haber

Editör: Alp Eren