Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Sadece 5 bin liraya 3 odalı ev sahibi olabilirsiniz! Barınma desteği olarak prefabrik ev seçeneği müjdesi! Prefabrik ev yaptırmaya uygun bir arazisi olan kişilerin şartlara uygun olmaları durumunda herhangi bir ödeme yapmadan prefabrik ev sahibi olabilecekleri açıklandı.  Devlet desteği ile prefabrik ev yaptırabilen bazı vatandaşlar bu imkanı kullanarak bedavaya prefabrik ev yaptırabiliyorlar. Bu devletin vatandaşlara sunduğu barınma destekleri arasında yerini alan yeni bir destek olarak açıklandı. Devletin barınma yardımından yararlanacak olan vatandaşların hiçbir ödeme yapmadan bu prefabrik ev desteğinden yararlanabileceği ifade ediliyor. 

Barınma Desteği Olarak Prefabrik Ev Seçeneği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan uygulamada barınma desteği kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere prefabrik ev yaptırma yardımı yapılıyor. Ancak bu yardımı alabilmek için vatandaşların sahip olması gereken bazı özelliklerin bulunduğu ifade ediliyor. Bu desteğin alınabilmesi için olması gereken şartların ilki ailenin gelirinin belirlenmesi ve hane içi kişi başı ortalama aylık gelirin 1.833 TL'den fazla olmaması gerekiyor.  

İhtiyaç sahibi vatandaşların oturdukları evler oturulmayacak derecede bakımsız ve sağlıksızsa bu devlet tarafından incelenerek yeni eve ihtiyaçları olduğu konusunda karar varılıyor. Bu karar sonrası bu aileye ev yapımı için çalışmalar başlanıyor.
 

İhtiyaca göre ve yardım özelinde belirlenmiş kıstaslara haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.

Vatandaşlar bu destekte ki şartları karşılamaları halinde 150 bin lira devlet desteği alırken üstüne de ev fiyatının farkını ödeyerek sahip olabilecek. 155 bin liralık bir prefabrik evde ise yalnızca 5 bin TL ek ödeme yaparak eve sahip olunabilecek.

haber24.com özel haber