Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, banka hesabı olan vatandaşlara 2.550 TL nakit yardımı yapılacak. Başvuru şartları da belirtilirken, ödemelerin hangi kriterlere göre yapılacağı merak konusu oldu. İşte detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir sosyal yardım alan vatandaşların başvuru yapabileceği ödeme detayları belirtiliyor. 18-55 yaş aralığındaki vatandaşların banka hesaplarına ödeme yapılacağı ifade edilirken, başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılması gerekiyor.

Nakit yardımları için yapılan başvurular kapsamında, toplam 2.550 TL para yatırılacağı vurgulanıyor. Yılda en fazla 3 kez, 850 TL olarak ödeme yapılacak. Ancak, ödemelerin hangi kriterlere göre yapılacağına dair detaylar henüz açıklanmadı.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yapılan nakit yardımları ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması amaçlanırken, kimlerin başvuruda bulunabileceği de merak konusu oldu. 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet eden vatandaşlar ödemelerden yararlanabilecek.

18-55 yaş aralığındaki sosyal yardım yararlanıcıları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında çalışabilir olarak değerlendirilecek. İŞKUR'a bildirilen sosyal yardım yararlanıcıları, İŞKUR tarafından yapılan iş görüşmesi ile birlikte yönlendirilecek. Yararlanıcılar, sosyal yardım yararlanıcısı olarak Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemine kaydedildikten sonra 30 gün içinde ödemelerden yararlanabilecekler.

Ayrıca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetince bir yıl içerisinde en az 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'u kadar yardım verileceği belirtiliyor.

Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı Çalışan Annelere 325 Euro Destek: SGK ve AB İşbirliği ile Hayata Geçen EDU-CARE II Projesi Başvuruları Başladı

Kontrol Etmeniz Gereken Şeyler Banka hesabınız varsa ve belirtilen yaş aralığında iseniz, hesabınıza yatırılan tutarları kontrol etmeniz önemlidir.

Editör: Vural Pars