Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine benzeterek 14 Mayıs'ın Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların bir araya getirilerek oluşturulabilecek siyasi bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Bu sözler Şahan Gökbakar tarafından Twitter hesabında paylaşıldı. Gökbakar, "Seçim diye biliyorduk ama darbe miymiş 14 Mayıs... Meğer batının darbe planıymış" ifadelerini kullandı. Bakan Soylu ise, tv100 yayınına katılarak Şahan Gökbakar'ın bu sözlerine yanıt verdi ve "Şahan Gökbakar namuslu bir adamsa kaçak yaptığı yeri ortadan kaldırsın" dedi.

Siyasi darbe iddiasıyla gündeme gelen 14 Mayıs, Türkiye'deki siyasi gerginliğin artmasına neden oldu. Bakan Soylu'nun bu sözleri, tartışmalara neden oldu. Soylu'nun 15 Temmuz darbe girişimine benzetmesi, 14 Mayıs'ın ne anlama geldiği konusunda spekülasyonlara yol açtı.

İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler İstanbul Turu İçin Gezilecek Yerler

Şahan Gökbakar'ın paylaşımı ise Bakan Soylu'nun sözlerinin halk arasında nasıl yorumlandığını gösterdi. Gökbakar'ın ironik bir dille yaptığı paylaşım, Soylu'nun sözlerinin eleştirilmesine neden oldu.

Bakan Soylu'nun Şahan Gökbakar'a verdiği yanıt ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Soylu, Gökbakar'ın kaçak yapı yeri iddialarına gönderme yaparak "namuslu bir adamsa kaçak yaptığı yeri ortadan kaldırsın" dedi. Bu sözler, Şahan Gökbakar'ın da tepkisini çekti.

Bakan Soylu'nun 14 Mayıs hakkındaki sözleri, Türkiye'deki siyasi gerginliği artırdı. Siyasi darbe iddiaları, halk arasında endişe ve korkuya neden oldu. Konuyla ilgili tartışmalar ve açıklamalar ise devam etmekte.