Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınında asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, asgari ücretin Temmuz ayında yeniden değerlendirileceğini belirtirken, emekli maaşları için de kapsamlı bir düzenleme yapılacağını söyledi. İşte ayrıntılar:

Asgari Ücret Temmuzda Yeniden Değerlendirilecek

Bakan Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Temmuzda bunu yeniden değerlendirip, emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz. Alım gücünü pazardaki durumunu tespit eden veriyi kullanarak araştırma yapıyoruz" dedi.

7 Bin 500 Lira Üzeri Emekli Maaşları İçin Düzenleme Yapılacak

Bakan Bilgin, emekli maaşları ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı. Yaklaşık 15 milyon emeklinin olduğu Türkiye'de, 7 bin 500 lira altında maaş alanların sayısının 9,5 milyon civarında olduğunu belirten Bilgin, bu kişiler için yapılan son düzenleme ile en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya getirerek nefes almalarını sağladıklarını ifade etti. Bakan Bilgin, 5 milyonun üzerinde insanın emeklilikleriyle ilgili bir düzenleme yapıldığını, ancak 7 bin 500 lira üzerinde maaş alanlar için de kapsamlı bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Bu düzenlemenin detaylarının Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını belirten Bilgin, Meclis tatile girdiği için uygulamanın Temmuz ayında başlayacağını ifade etti.

Bankalarda Yeni ATM Dönemi Bankalarda Yeni ATM Dönemi

Bakan Bilgin'in açıklamaları, emekli vatandaşlar ve asgari ücretle geçimini sağlayan işçiler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Yapılacak düzenlemelerin, vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmesi bekleniyor.