Milyonlarca çalışanı ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Piyasalardaki dalgalanmanın ardından hükümet, asgari ücrette alt sınırı 500 dolar olarak belirlemişti. Ancak son yaşanan gelişmelerle birlikte hesaplar yeniden gözden geçirildi.

Yeni kabinenin belirlenmesiyle birlikte gözler temmuz ayında memur, emekli ve asgari ücrete yapılacak zam haberlerine çevrildi. Seçimlerin ardından asgari ücret zammı bekleyen milyonlar, temmuz ayındaki ara zammı heyecanla beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin öncelikli gündemi, memur, emekli ve asgari ücret zammı oldu.

Ancak piyasalardaki son dalgalanmaların ardından hesaplar yeniden değişti. Daha önce 500 dolar ve refah payı ile 11 bin lira olarak belirlenen asgari ücret, kurdaki yükseliş nedeniyle 11 bin 600 liraya yükseldi. Eğer bu rakama refah payı da eklenirse, yeni asgari ücretin minimum 12 bin lira seviyelerine çıkabileceği öngörülüyor.

Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri Webtures'dan Yenilikçi Hamle: Dijital Strateji ve Yapay Zeka Danışmanlığı Alanında Büyük İşbirlikleri

Şu anki asgari ücret ise Ocak 2023'te brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlenmişti. Bu rakamın işverene maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruş.